5 cai sa spui NU unui copil intr-un mod pozitiv

5 cai sa spui NU unui copil intr-un mod pozitiv

0

In educatia copiilor, parintii folosesc cuvantul NU: “Nu e voie!”, “Nu pune mana!”, “Nu manca acum ca-ti strici foamea” si exemplele pot continua. Desigur, v-ati si regasit in unele dintre aceste situatii.

Are si acest NU rolul sau in educatia copiilor. Spunand NU unui copil il invatati de fapt sa spuna, la randul sau, NU atunci cand este cazul. Si, de asemenea, sunt unii dintre voi care s-au regasit in situatia de a fi incapabili sa spuna NU in viata de adult, la serviciu cand seful a cerut sa stati peste program, de exemplu. Insa, exista si pericolul ca acest NU spus impulsiv, cu un anume ton si prea des, sa transforme copilul intr-un indaratnic desavarsit, care isi va refula frustrarile la maturitate.

Iata cateva modalitati prin care puteti spune NU unui copil, intr-o maniera pozitiva.

Educatie copii – sfatul 1: Echilibrati balanta DA – NU

Prea multi DA pot insemna transformarea copilului intr-un egoist care va crede ca totul i se cuvine si care va acumula frustrari de fiecare data cand i se va spune NU. Prea multi NU vor transforma copilul intr-o persoana negativista care va face din NU centrul universului sau. Iar de aici vor rezulta alte frustrari. Asadar, o balanta echilibrata intre DA si NU este cheia in educatia copiilor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO