5 criterii importante pentru alegerea ghiozdanului potrivit nevoilor copilului tău

5 criterii importante pentru alegerea ghiozdanului potrivit nevoilor copilului tău

Indiferent dacă cei mici au nevoie de un ghiozdan de școală ca să aibă unde pune cărțile și caietele sau doar masa de prânz și un pulover, este evidentă nevoia unui astfel de accesoriu atât pentru preșcolari, cât și pentru elevii de școală. Cu atât de multe opțiuni disponibile, alegerea ghiozdanului potrivit devine destul de complicată. În schimb, am alcătuit o listă de câteva criterii care să îți ușureze decizia.

Prețul

Ghiozdanul pentru copilul tău ar trebui să fie accesibil, deoarece copiii au un ritm de creștere accelerat, alături de care trebuie să avem în vedere și gradul de uzură – să nu mai vorbim de faptul că, uneori, copiii  își mai pierd lucrurile. De aceea, ar trebui să un ghiozdan nou o dată la ceva timp. Trebuie totuși să reținem că un rucsac ieftin nu va fi nici la fel de rezistent și de confortabil, putând chiar să fie dăunător posturii copilului tău.

Calitatea și construcția

Orice ghiozdan pentru copii trebuie să reziste la uzura vieții școlare: să fie supraîncărcat, să fie târât pe podea, să aibă diverse lichide vărsate pe (sau înăuntru) și să stea agățat de mânerul său de ore întregi.

Capacitatea

 Experții recomandă ca un ghiozdan de școală să nu cântărească niciodată mai mult de 10-20% din greutatea corporală a copilului. O capacitate de cincisprezece litri este mai mult decât suficientă pentru copiii de clasa a doua sau mai mici. Cei mai mari însă au nevoie de un spațiu de depozitare mai mare pentru a ține cărți și caiete mai mari. Pe baza a ceea ce copiii tăi iau în mod obișnuit la școală, găsește un ghiozdan care să le ofere capacitatea necesară, ținând cont de regula enunțată mai sus.

Confort

Este important ca ghiozdanul de școală al celui mic să fie echipat cu bretele de umăr bine căptușite, cu un material moale pentru spate, o dimensiune potrivită cu înălțimea și greutatea copilului tău și (opțional) cu o curea pentru piept, pentru a alunecarea bretelelor – o problemă obișnuită pentru copiii mai mici.

Organizarea și caracteristicile

Pe lângă compartimentul principal, un rucsac trebuie să aibă un buzunar exterior (care să fie cât de cât compartimentat) pentru acces rapid la obiecte mai mici, un mâner pentru agățarea ghiozdanului și pentru transportarea ocazională cu o singură mână și benzi reflectorizante pentru siguranță. Un buzunar exterior pentru o sticlă cu apă este foarte util, dar uneori nu se potrivește prea bine pe unele ghiozdane mici, putând face un rucsac mai mic să atârne prea greu într-o parte.

Deși unele ghiozdane concepute pentru drumeții corespund criteriilor de mai sus, am descoperit că astfel de rucsacuri sunt, de obicei, mai voluminoase și mai grele, deoarece sunt destinate unor  activități diferite; de asemenea, tind să fie mai scumpe, oferind în schimb o calitate similară.

Mykitty – locul ideal de unde poți cumpăra un ghiozdan de școală pentru copilul tău

My Kitty este un magazin online care oferă o gamă variată de produse, pornind de la jocuri și jucării, până la electronice, articole sportive, haine și rechizite. Produsele lor sunt personalizate cu personajele preferate ale celor mici, dar sunt apreciate și de părinți datorită calității și a prețurilor avantajoase.

Și pentru că știm cu toții că orice copil își dorește să aibă cel mai frumos rucsac, magazinul online My Kitty te așteaptă cu ghiozdane de școală adaptate tuturor nevoilor și preferințelor celor mici, astfel încât să-l poți comanda cu ușurință de pe website pe cel dorit.

Foto: shutterstock