Cum alegem mobilierul pentru camera copiilor

Cum alegem mobilierul pentru camera copiilor

0

Îmi amintesc cu drag de vremea copilăriei, atunci când mă jucam în camera mea – acolo era un univers inaccesibil părinților, îmi construisem o lume în care puteam să interpretez orice personaj îmi doream. În fața oglinzii, cântam cu o perie pe post de microfon sau mă distram dansând în fața păpușilor care mă aplaudau – imaginar, desigur.

 

Orice copil își dorește un univers al lui

Ei bine, orice copil visează să aibă un spațiu de care să se bucure în voie, o cameră  în care să se joace cu jucăriile. Cei care au fost nevoiți să împartă camera cu un frate, o soră sau poate chiar cu părinții, înțeleg cel mai bine nevoia de intimitate.

Așadar, dacă ai urmărit în copilărie „Laboratorul lui Dexter”, cred că ți-ai dat seama care erau motivele pentru care Dexter se simțea incomod – și nu în puține rânduri – de prezența surorii lui care îi invada teritoriul.

Anii au trecut, am crescut și ne-am maturizat, iar acum avem copii la rândul nostru și dorim să le asigurăm toate cele necesare. Iar când vine vorba de alegerea mobilierului pentru camera copiilor va trebui să acordăm o atenție sporită procesului de selecție. Iată ce factori ar trebui să luăm în considerare atunci când alegem mobilierul:

  1. Calitatea

În primul rând, unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont atunci când alegi piesele de mobilier constă în alegerea unor produse de calitate superioară. Știm bine că orice părinte își dorește ce e mai bun pentru copilul său, astfel că nu ar trebui să facem rabat de calitate, mai ales că ne dorim o achiziție pe termen lung care să reziste în timp. Nimeni nu își dorește să schimbe mobila o dată la câteva luni, nu-i așa?

  1. Prețul

Fiind vorba despre o investiție pe termen lung, desigur calitatea primează însă ar fi indicat să ții cont și de preț. Altfel spus, ar fi de dorit să găsești cea mai bună ofertă de pe piața de profil – la un raport excelent între calitate și preț.

  1. Designul

Un lucru important de menționat este referitor la designul per ansamblu, altfel spus, nu îți dorești să alegi mobilier pentru copii care să se potrivească ca „nuca-n perete”. Tocmai de aceea, ar fi indicat să optezi pentru elemente decorative care să se integreze perfect în ambianță.

  1. Culoarea pereților

Atunci când alegi mobila pentru copii, ar fi indicat să ții cont de stilul în care dorești să decorezi camera și bineînțeles de culorile în care sunt zugrăviți pereții. Se recomandă să alegi nuanțe liniștitoare – crem, beige, eggshell, alb etc. Alegerea culorilor este deosebit de importantă, mai ales pentru momentele de studiu. Nuanțele pot stimula concentrarea, imaginația și creativitatea celor mici. De asemenea, pot conferi copilului o stare de liniște.

  1. Funcționalitatea

Un mobilier potrivit pentru camera copiilor răspunde nevoilor celor mici, de aceea va trebui să fim atenți atunci când alegem. Este important ca piesele de mobilier să fie funcționale, nu doar estetice, adică să permită depozitarea cu ușurință a jucăriilor, cărților și a hăinuțelor.

De asemenea, este important ca mobilierul să ocupe cât mai puțin spațiu, pentru ca cel mic să aibă cât mai mult loc pentru joacă. În acest sens, recomandăm ideile scandinave de amenajare a locuinței, implicit a camerei celui mic, iar NORDA, spre exemplu, este unul dintre cele mai apreciate magazine online care oferă un astfel de mobilier.

Pe site-ul nordashop.ro poți găsi o gamă variată de produse – de la dulapuri pentru depozitare, birouri, scaune până la diferite decorațiuni interioare, inclusiv mobilier pentru copii de calitate și la prețuri accesibile!

Foto: shutterstock