7 lucruri importante pe care trebuie să le ştii atunci când călătoreşti cu copilul

Indiferent dacă ai trecut prin această experiență sau ești la prima călătorie cu un copil, să călătoriți în străinătate împreună poate fi de fiecare dată o provocare, motiv pentru care am pregătit câteva recomandări care să vină în ajutorul celor care plănuiesc o astfel de vacanță.

Pregătirea călătoriei cu copilul: șapte recomandări esențiale

1. Rezervă cazarea înțelept

Hotelurile au multe avantaje (serviciu în cameră, mese incluse, bonă pentru copii), dar dacă închiriezi o casă de vacanță sau un apartament în regim hotelier poți să gătești, un lucru folositor pentru tine și copilul tău dacă aveți un anumit tip de dietă. Fie că alegi să te cazezi la hotel sau în alt regim, alocă mai mult timp pentru rezervări.

Poate că în trecut ai stat într-un anumit loc care ți-a plăcut, dar gândește-te: ajungeai acolo după ce urcai un deal? Erau multe scări la intrare? Ceea ce pentru călătoria ta inițială a fost paradis, poate fi diferit atunci când ai un cărucior cu tine.

2. Orientează-te la cele mai bune zboruri și locuri din avion

Zborurile de seară pot fi mai scumpe, dar dacă dorești să îți fie ușor, un copil care doarme este o fericire pentru toți. Dacă faci escală și trebuie să prinzi un zbor de legătură, fii sigur că ai destul timp la dispoziție. Pentru a face călătoria cât mai ușoară, ca parte din vacanță, alocă mai mult timp pentru relaxare, întinde-ți picioarele, mergi la baie, mănâncă, joacă-te.

În plus, ca să obții cele mai bune oferte pentru zboruri rezervă biletele de avion cu 60 de zile înainte de data plecării.

Dacă stai pe locurile din spatele avionului vei avea mai puțini oameni în jur. De asemenea, ai bucătăria avionului și toaleta aproape. Însă, în spatele avionului poate fi zgomot, iar, uneori, scaunele de aici nu se înclină de tot. Dacă stai la mijlocul avionului poți să alegi locurile de lângă peretele de compartimentare spre următoarea clasă de deservire. Ai mai mult spațiu pentru picioare și pentru joacă și, în unele cazuri, un bazinet (coș pentru copii).

Însă va lipsi spațiul de depozitare sub scaunul din fața ta. Statul în față este similar cu statul în spate, doar că bucătăria este de obicei mai mică și echipajul se va mișca destul de mult aici. Alt lucru esențial de aflat, care depinde de vârsta copilului, este: la geam sau lângă culoar? Este mai bine să stea mai protejat sau să aibă mai mult spațiu pentru mișcare?

3. Informează-te despre locurile în care mergi

Multe aeroporturi permit să treci de serviciile de securitate cu mâncare pentru copil și lapte în recipiente mai mari de 100 ml. Verifică înainte regulile aeroportului prin care urmează să călătorești.

Totodată, află dacă aeroportul sau compania de zbor oferă servicii de asistență. Nu toate oferă, dar multe te vor ajuta, de la urcarea în avion până când ajungi la destinație. Nu în ultimul rând, informează-te dacă are nevoie copilul tău de o viză, află care sunt vaccinurile necesare atât pentru el, cât și pentru tine sau dacă trebuie să iei cu tine anumite medicamente.

4. Împachetează esențialul

Printre lucrurile necesare în călătoria cu cei mici se numără șervețele, suzete, pamperși, gustări, haine de schimb, pungi de plastic, căști pentru urechi, jucării, baterii în plus sau încărcătoare. Totuși, ia puține bagaje, amintește-ți că poți cumpăra aproape orice la destinație. Poate că nu găsești aceeași marcă, însă ai alternative.

Cărucior sau port-bebe? Depinde în principal de destinația voastră. Sunt acolo străzile line și pavate sau sunt gropi / vei merge direct pe pământ? Gradul de umiditate va fi ridicat sau va fi frig? Cum este obișnuit copilul tău? Un cărucior ușor este o variantă. Cu el poți călători peste tot și poate fi dus până la poarta de îmbarcare. Totodată, îl poți folosi drept pat temporar pentru somnul de după-amiază și poate fi adaptat la diverse condiții meteorologice, adăugând, la nevoie, o pătură în jur

5. Asigură-te că ai destul timp la dispoziție

Încearcă să minimizezi timpul petrecut la cozi atunci când ești în aeroport. Cel mai ușor lucru pe care îl poți face este check-in-ul online, apoi îți rămâne să treci pe la ghișeul unde lași bagajul de cală și mai departe către punctul de securitate. Deși îți dorești să stai cât mai puțin timp la cozi, totuși nu vrei să fii pe fugă. Pleacă de acasă cu niște ore în plus față de cele necesare.

6. Obișnuiți-vă cu ideea de a călători cu avionul

Asta poate să includă împachetarea bagajului și chiar o călătorie până la aeroport. Aeroporturile sunt mari și pline de forfotă, iar copilul tău poate să fie sensibil la asta din prima. Dacă îl obișnuiești cu acest cadru sunt mai multe șanse să fie mai bine în timpul călătoriei.

Dacă copilul nu a mai zburat sau nu a călătorit prea mult, explică-i despre ce este vorba. Spune-i ce o să se întâmple și când o să se întâmple, de exemplu când trebuie să-și pună centura de siguranță și de ce. Majoritatea copiilor cred că zborul este distractiv, așa că cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îl încurajezi.

Poți chiar să faci un zbor scurt înainte, de exemplu într-un weekend, un zbor în interiorul țării. Această experiență îi va arăta cum este să zbori cu avionul și îți va permite să vezi ce reacție și nevoie are.

7. Păstrează-ți calmul și vezi partea bună a lucrurilor

Dacă ai senzația că al tău copil alege locul sau momentul cel mai prost ca să se transforme într-un personaj din altă dimensiune decât cea acceptată de tine, inspiră și expiră profund. E o călătorie pentru amândoi, dar percepția e diferită, cu momente în care veți avea reacții diverse. Oricum ar fi, sunteți în vacanță, o experiență care va trece cât ai clipi, dar pe care vreți să vi-o amintiți cu plăcere.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare