City Break în Lisabona, Portugalia: informații utile

Lisabona are un șarm cu care puține destinații se pot lăuda. Arhitectura sa, azulejos, soarele nelipsit, atmosfera mediteraneană, în același timp aerul istoric și poveștile marilor descoperiri geografice pot fi admirate timp de câteva zile în Portugalia, țara de la marginea Peninsulei Iberică.

O călătorie la Lisabona poate fi oricând o experiență încântătoare datorită istoriei, culturii și gastronomiei locale puse în valoare în orice moment din an. În plus, buna dispoziție a localnicilor și spiritul de relaxare care plutește în aer plasează Lisabona pe harta celor mai populare destinații de vacanță în ultimii ani.

Bine de știut dacă vei călători la Lisabona

Transport

Nu e neapărat să iei taxiul pentru a ajunge în oraș. Când ieși din aeroport, găsești autobuz la câțiva euro / cursa, pe care îi plătești șoferului, care are cu siguranță o oprire la o aruncătură de băț de locul de cazare. Pe lângă autobuz, un alt mijloc de a ajunge în centrul Lisabonei este să folosești metroul, acesta pornește chiar de la aeroport și se intersectează cu celelalte linii de transport.

Orientare

Engleza este vorbită în Lisabona de către aproape oricine ți-ar ieși în cale, dar ce vei auzi în jurul tău deseori va fi „obrigada”/„obrigado”; și, știind că asta înseamnă „mulțumesc”, vei trage imediat concluzia că portughezii știu să își arate recunoștința.

Lisabona se află pe coline, prin urmare, nu e un oraș ușor de străbătut la pas, dar merită să-i descoperi farmecul pe două picioare. Mai ales când știi că te poți opri oricând vrei și răsplăti cu pastéis de nata.

De văzut

O vizită în Praça do Comércio îți va aminti cât e viața de frumoasă, cât de încântător strălucește soarele, câtă veselie poate exista când auzi un grup de muzicieni stradali și cât e de bine să privești în zare la o întindere de apă, înconjurat fiind de voie bună a localnicilor.

Admiră fântânile, statuile și arhitectura neoclasică a cartierului Baixa, tipice culturii europene și, totuși, atât de specifice Lisabonei. Gustă din cafeaua și produsele de patiserie ale locului și apoi mergi spre Piața Rossio, observând gara care-i poartă numele.

Continuă să descoperi locurile și poveștile Lisabonei urmând un tur gratuit, în principal pe cel al centrului și pe cel al cartierului Alfama. Oprește-te aici să asculți muzica fado într-unul dintre restaurantele autentice.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare