8 sfaturi pentru un somn linistit

8 sfaturi pentru un somn linistit

8-sfaturi-pentru-un-somn-linistit

Picture 1 of 2

Somnul joaca un rol important in dezvoltarea fizica, intelectuala si emotionala a bebelusului tau. Dar si pentru tine este foarte important ca cel mic sa aiba un somn linistit ca sa poti sa-ti reincarci bateriile pentru o noua zi alaturi de comoara ta.

Vezi mai jos ce trebuie sa faci ca bebelusul tau sa dorma linistit.

  •  Nu este nevoie sa mergi in varful picioarelor si sa vorbesti in soapta in casa           atunci cand copilul doarme in timpul zilei.
  • Nu trebuie sa-ti schimbi complet stilul de viata cotidian. Daca obisnuiesti sa asculti muzica mai tare sau sa te uiti la televizor, nu trebuie sa renunti la acestea doar pentru ca doarme copilul. Acesta se obisnuieste cu zgomotele casei si nu va fi deranjat.
  • Ca sa nu se dezveleasca noaptea fixeaza bine patura sub saltea, care trebuie sa se potriveasca perfect la marimea patului. Daca cel mic are peste 6 luni, un sac de dormit poate fi mai convenabil.
  • Nu il inveli exagerat, permite-i sa ia aer si sa se miste. Caldura poate cauza hipertermie. Poti sa-ti dai seama daca bebelusului tau ii este prea cald, verificandu-i temperatura de la ceafa.
  • Asigura-te ca atmosfera din camera de dormit sa fie placuta, mediul sa fie curat, iar temperatura in jur de 21-22°C.
  • Este bine ca seara, inainte de culcare sa urmati un ritual. Urmand un program de noapte, copilul se obisnuieste cu o pregatire placuta care il relaxeaza si il invata sa se bucure de somnul sau. De exemplu aranjeaza-i patul, fa-i baie, da-i laptele, spala-l pe dintisori, imbraca-l in pijamale si pupa-l dulce de noapte buna.
  • Sunetul lin si miscarea linistitoare a jucariilor muzicale sunt ca un cantec de leagan si il relaxeaza. Daca are o jucarie preferata si vrea sa doarma cu ea, lasa-l sa o faca atat timp cat este in siguranta.
  • Bebelusii nu au nevoie de perna atunci cand dorm, mai ales ca aceasta le poate obstructiona respiratia.

sursa foto: pregnancyandbaby.com si only-babies.blogspot.com