Stii cum se fac temele?

[imagebrowser id=804]

Daca vrei ca cel mic sa aiba rezultate bune la scoala, trebuie sa inveti si tu alaturi de el. Din pacate programa scolara e destul de vasta, iar cerintele temelor sunt uneori greu de inteles si pentru tine. Trebuie sa gasesti metode prin care sa faci din invatare, o activitate placuta.

Copilul alege. Lasa-l pe micut sa decida ora la care face temele. Trebuie insa sa te asiguri ca nu va fi prea tarziu, deoarece atunci nu mai da randamentul asteptat. Tot cel mic va alege si locul unde se desfasoara activitatea de invatare. Trebuie sa-i tii insa o lectie despre prioritati si sa-i explici ca trebuie sa fie organizat, altfel timpul zboara foarte repede.

Nu rasplati copilul cu bani. Nu-i promite marea cu sarea daca isi face temele, aceasta este obligatia lui. Explica-i ca si noi cei mari avem obligatii, pe care le rezolvam fara sa primim nimic in schimb, dar care sunt necesare vietii de zi cu zi.

Fara televizor. Atunci cand cel mic isi face temele, ar fi bine sa tii televizorul inchis, chiar daca se afla in alta camera. Daca nu e nevoie sa stai langa el, poti face lucruri care nu sunt zgomotoase si care nu-i distrag atentia. Scolarul are nevoie de liniste.

Recapitulati! Invata-l pe cel mic sa recapituleze ce a facut la scoala si dupa aceea sa se apuce efectiv de teme. Se va descurca mult mai usor singur si astfel va dobandi incredere in el.

sursa foto: todaysparent.com si sheknows.com

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare