A sunat iarasi clopotelul

A sunat iarasi clopotelul

0
scolar (www.gabbysmith.com)

scolar (www.gabbysmith.com)Dupa o vacanta de mai bine de trei luni, a sosit vremea sa sune iarasi clopotelul. Astazi, mii de elevi s-au indreptat catre institutiile de invatamant in care au fost inscrisi, unii mai fricosi si tematori in fata a ceea ce ii asteapta, altii bucurosi la gandul ca isi vor intalni colegii de clasa.

Si cum clopotelul nu suna niciodata singur, acesta aduce cu el o serie de vesti nu tocmai bune pentru elevi si liceeni. Scoli nepregatite, clase inchise, ore reduse, greve didactice, elevi fara ghiozdane sau fara pachetelul de mic dejun – toate inseamna realitatea cutremuratoare a zilelor in care traim.

Cu toate acestea, anul scolar incepe pe 12 septembrie si este structurat asemenea anilor trecuti pe doua semestre. Primul semestru a debutat astazi, odata cu primul sunet al clopotelului si se incheia pe 16 ianuarie. Vacanta de Craciun este programata intre 24 decembrie si 05 ianuarie. Prescolarii, dar si elevii din invatamantul primar vor mai beneficia de o vacanta intersemestriala intre 22 si 30 octombrie.

Clopotelul suna in semestrul al doilea pe 16 ianuarie si se incheie pe 22 iunie, odata cu vacanta mare. De asemenea, incepand cu 7 aprilie copiii vor intra in vacanta de Paste cu o durata de pana in 22 aprilie.

De asemenea, Guvernul nu a uitat de zilele libere ale statului roman, atunci cand copiilor li se va permite cate o zi de recreere.