10% dintre cuplurile moderne sunt infertile

10% dintre cuplurile moderne sunt infertile

0
inferilitate (htt://2.bp.blogspot.com)

inferilitate (htt://2.bp.blogspot.com)Potrivit unui studiu realizate destul de recent in Statele Unite ale Americii, aproape 10& dintre cuplurile moderne sunt infertile.

Potrivt medicilor, tot mai multe cupluri prezinta probleme de infertilitate, fiind un curent destul de larg raspandit la nivelul intregii lumi intrucat stresul si problemele de zi cu zi isi pun din ce in ce mai mult amprenta pana si asupra vietii noastre sexuale. Asa ca, din studiu reiese destul de clar ca mai mult de jumatate din cuplurile infertile prezinta probleme de natura  psihica, sanatatea lor fizica fiind perfect normala.

Asa ca in cazul in care au trecut mai bine de doi ani de viata sexuala neprotejata si nu ati reusit sa aveti un copil este indicat sa va adresati unui specialist care sa poata face o serie de investigatii de specialitate in vederea depistarii cauzelor infertilitatii.

Cu toate ca de cele mai multe ori sunteti tentati sa aruncati vina pe partenera, in realitate atat femeia, cat si barbatul pot fi in egala masura responsabili de infertilitate. De aceea, la medic este nevoie sa ajungeti impreuna. Spermograma va va aduce suficiente lamuriri cu privire la viteza, mobilitatea, vitalitatea si numarul spermatozoizilor secretati de barbat.

Potrivit cercetarilor medicale, infertilitatea de origine masculina este destul de greu de tratat, uneori chiar ireversibila comparativ cu infertilitatea feminina care isi mai poate reveni in urma unui tratament de specialitate.