Acomodarea dupa nastere

Acomodarea dupa nastere

0

mama si copilNasterea reprezinta un fenomen pe cat de asteptat, pe atat de schimbator in viata oricarei femei. Trecerea la stadiul de mamica determina o serie de modificari cu care femeia va trebui sa se adapteze.

Imediat dupa venirea pe lume a bebelusului mult visat mama se vede pusa in fata faptului implinit. Dintr-o data va trebui sa aiba grija de nou-nascutul atat de plapand care o cauta pretutindeni cu privirea, va trebui sa faca fata schimbarilor hormonale pe care le determina nasterea si sa cunoasca cum sa isi alapteze bebelusul.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Odata cu nasterea, femeia va fi surprinsa sa observe ca nimic din ceea ce cunostea inainte nu a mai ramas la fel. In primul rand, organismul si corpul sau va trece printr-o serie de schimbari importante. Numarul de kilograme acumulate, vergeturile, burtica inca proeminenta si dupa nastere o vor surprinde pe mamica atunci cand se va privi in oglinda. Cu toate acestea, cu ajutorul exercitiilor fizice si a dietei echilibrate mama va reusi sa scape de kilogramele acumulate si sa revina la silueta de dinainte de a ramane insarcinata. Chiar daca semnele vergeturilor nu pot fi vindecate in totalitate, acestea pot fi atenuate cu ajutorul unor tratamente cosmetice de specialitate.

Nasterea aduce odata cu ea implinirea unei noi vieti. Legatura dintre mama si copil se intareste odata cu venirea bebelusului pe lume. Mama va fi surprinsa sa vada ca va cunoaste cum anume sa isi ingrijeasca puiul fara ca nimeni sa ii spuna cum anume sa faca un anumit lucru. Va sti de ce plange copilul si care ii sunt nemultumirile.

Alaptarea este un alt episod cu care mama va trebui sa se acomodeze. In timpul sederii sale in maternitate, aceasta va fi ajutata sa isi alapteze bebelusul, va afla care sunt pozitiile de alaptat cele mai corecte si de ce este atat de important ca bebelusul sa fie hranit cu lapte matern.

Perioada de lahuzie este o etapa cu care mama va trebui sa se obisnuiasca. Timp de aproape sase saptamani organismul intra intr-o perioada de recuperare postpartum, lahuzia determinand eliminarea lohiilor, necesare pentru vindecarea cavitatii uterine. In toata aceasta perioada, femeile sunt mult mai sensibile emotional si tocmai de aceea se recomanda a se evita orice suparare si a i se acorda sprijin in orice moment.
Fara comentarii

Lasa un comentariu