Administrarea vaccinului BCG in maternitate

Administrarea vaccinului BCG in maternitate

desene seringa (www.agenciaaids.com.br)

desene seringa (www.agenciaaids.com.br)Inainte de a pleca din maternitate, nou-nascutului i se vor administra cateva vaccinuri. Cu siguranta, in aceasta perioada in lista obligatorie de vaccinare intra doar cel impotriva tuberculozei.

Vaccinul B.C.G reuseste sa ii ofere celui mic o siguranta in fata imbolnavirii de mai tarziu. Asa se intampla ca niciun bebelus nu este lasat sa plece fara a-i fi administrat.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Ideea crearii unui vaccinul antituberculos a aparuti pentru prima data in anul 1908, fiind descoperit de  Albert Calmette si Camille Guérin. Initial, la fabricarea sa s-a folosit bacilul bovin tuberculos atenuat.

Potrivit programului national de vaccinare, acesta a devenit unul dintre vaccinurile obligatorii inca din primele zile de dupa nastere. Vaccinul este administrat in doza unica, la nivelul bratului bebelusului, dar numai la copiii cu o greutate mai mare de 2,5 kg. Cu toate ca indicatiile fac referire ca acesta sa fie administrat in primele doua zile de dupa nastere, specialistii sunt de parere ca acesta va putea fi administrat si mai tarziu, dar nu mai mult de implinirea varstei de doua luni a copilului. Suplimentarea dozei de vaccin BCG se va face in scoala, in clasa a VIII-a, insa numai in cazul in care testul IDR la tuberculina a iesit negativ.

De regula, vaccinul nu cunoaste prea multe reactii adverse. Este o administrare destul de usoara, fiind destul de bine asimilat de catre organism. In cazuri mai rare, s-au putut depista aparitia unor boli de piele sau stari de imunodepresie. Cu toate acestea, vaccinul incepe sa isi produca efectele in cateva zile de la administrare, imediat ce veti observa la nivelul bratului o mica ulceratie, aceasta fiind o reactie absolut normala.

 
3 Comentarii

  1. Buna ziua! Am citit ce scriati despre reactiile adverse si nu este deloc asa. Copilului meu dupa administrarea in maternitate a acestui vaccin i-a aparut un nodul sub brat, care am inteles ca este denumita adenopatie si ca ar fi un ganglion inflamat din cauza infectiei produse de vaccin. Acum copilul meu ar trebui sa urmeze tratament de cel putin 2 luni care ar putea sa-i produca alte reactii adverse.
    Va intreb pe dvs. Vi se pare normal?

    • Buna ziua! Aceeasi problema o avem si noi cu puiul de aproape 4 luni…noi am facut incizie si deja luam antibiotic..se pare ca nu se sesizeaza nimeni in privinta asta..copiii nostri au ajuns cobaii Europei!!!

  2. La bebicul nostru a copt pentru a doua oara … copilul are 3,5 luni maine mergem la pediatru caci din ce stim si noi nu ar fi normal sa faca puroi pentru a doua oara.

Lasa un comentariu