Piureul de legume la sugar

Piureul de legume la sugar

bebelus care mananca (www.baby-gear.biz)

bebelus care mananca (www.baby-gear.biz)Incepand cu lunile patru-cinci ii puteti introduce celui mic in alimentatie piureul de legume.

Luna a patra de viata aduce noutati si in ceea ce priveste diversificarea alimentatiei bebelusului. Cu toate acestea, va trebui sa tineti cont de regulile de baza ale diversificarii, introducandu-i treptat fiecare aliment.

La prepararea piureului de legume pentru sugar va trebui ca ingredientele sa fie bine fierte prin fierbere si mai apoi zdrobite cu mixerul sau blenderul in asa fel incat sa se creeze o pasta destul de omogena, ferindu-l pe cel mic de riscul de inec. In cazul in care optati pentru cumpararea din comert a „borcanelelor”minune, in primele luni va trebui sa le achizitionati doar pe acelea care contin doar un singur aliment in asa fel incat mamica sa stie destul de sigur care este cauza in cazul in care bebelusul manifesta vreun semn alergic.

Preparare:

Ingrediente:

  • 250g legume ( morcov, catof, mazare etc)
  • 1 lingurita unt (nu margarina)
  • 3 linguri lapte caldut
  • putina sare

Legumele sunt puse la fiert in apa calda. Dupa fierbere, se strecoara, apoi se va folosi blenderul pentru pasare. Se va adauga treptat laptele, untul si sare in asa fel incat piureul sa devina destul de cremos.

 

Articole similare

0

0