Iritatia la fundulet

Iritatia la fundulet

0
bebelus dragalas (www.indiequill.files.wordpress.com)

bebelus dragalas (www.indiequill.files.wordpress.com)Scutecele de unica folosinta fac parte din categoria inventiilor cele mai cautate de catre milioane de mamici din intreaga lume.

Odata cu aparitia lor, scutecele de unica folosinta au usurat munca a milioane de mamici din intreaga lume. Insa, nu in toate cazurile astfel de scutece sunt si destul potrivite pentru pielea bebelusului, iritatia devenind o mare problema.

Cauza aparitiei iritatiei de scutec este in primul rand mentinerea umiditatii in regiunea funduletului copilului. Urina mareste riscul de infectare al bebelusului, marind PH-ul pielii. De aici si pana la inrosirea pielii nu mai este decat un mic pas.

De aceea, la alegerea scutecelor de unica folosinta va trebui sa incercati sa tineti cont de gradul de protectie pe care il ofera pielii bebelusului. In cazul in care observati ca pielea copilului este destul de mult afectata incercati alta oferta de scutece existenta pe piata.

Cu toate acestea, irirtatia in regiunea funduletului copilului poate aparea si din alt fel de motive. Tratamentul cu antibiotice, introducerea in alimentatia bebelusului a unui anumita aliment sau chiar bebelusii hraniti cu lapte praf vor prezenta astfel de afectiuni.

Pentru tratarea iritatiei va fi nevoie sa respectati cativa pasi:

  • Schimbati copilul mai des decat de obicei;
  • Folositi unguente pe baza de oxid de zinc;
  • Aerisiti bine pielea bebelusului;
  • Schimbati marca scutecelor folosite;
  • Incercati un alt detergent.

De regula, infectia cu candida, dar si seboreea (ambele manifestate prin pete rosii, de regula iesite mai in afara pielii) determina astfel de iritatii. Nu putem exclude nici perioada eruptiei dentare, moment in care fecalele devin mai acide si determina astfel de iritatii.