Afectiuni din cauza carora nu poti ramane insarcinata

Afectiuni din cauza carora nu poti ramane insarcinata

0

Sunt cateva afectiuni ale inimii, destul de rare, dar din cauza carora, de obicei,unei femei ii poate fi indicat sa nu ramana insarcinata. Iata care sunt acestea.

Sindromul Marfan

Aceasta este o boala care se mosteneste si care se manifesta in felul urmator: oamenii au tendinta de-a fi foarte inalti, cu bratele lungi. Unii dintre acestia poate ca nu stiu ca au aceasta boala, dar ei au un defect care ii face sa fie hipermobili. Grija in cazul pacientelor insarcinate este legata de aorta care este slabita si daca se rupe, poate fi fatal. Femeile care suspecteaza ca au acest sindrom vor fi evaluate si avertizate asupra riscurilor.

Hipertensiune pulmonara cauzata de sindromul Eisenmenger

Aceasta afectiune este foarte rara si poate fi dezvoltata de catre femeile care se nasc cu o gaura in inima – aceasta cauzeaza un flux al sangelui invers, catre plamani, cauzand o hipertensiune pulmonara. Cand presiunea devine serioasa, inima nu mai poate pompa sange in plamani, ceea ce inseamna ca nu mai poti profita de cantitatea necesara de oxigen. Din cauza faptului ca sarcina scade presiunea sangelui, poate aduce acest scenariu negativ si mai aproape de realitate.

Stenoza aortica severa – In aceasta afectiune, valva care este responsabila de cursul sangelui in corp, are activitatea restransa, facand dificila trecerea sangelui. Foarte rapid, sangele poate fi retinut in plamani si inima si aceasta din urma poate ceda. Vestea buna este ca aceasta afectiune poate fi tratata prin operatie chirurgicala, dar femeile care au stenoza aortica au nevoie de o evaluare inainte de sarcina pentru a vedea daca o posibila operatie poate rezolva aceasta problema.

Istoric de atac de cord – In cele mai multe cazuri, medicii le sfatuiesc pe femeile care doresc sa ramana insarcinate, sa nu faca aceasta, deoarece riscul de complicatii este foarte ridicat, in cazul acelora care au avut un atac de inima.

 sursa foto: www.huffingtonpost.com