Afla care este cauza surprinzatoare a 80% din avorturi

Savantii au descoperit o legatura intre avort si modul in care se dezvolta embrionul in primele stadii ale sarcinii. Cercetatorii cauta o metoda de a preveni o tragedie ca pierderea sarcinii.
Ei au descoperit ca in 80% din cazurile de avort, fetusii nu se dezvoltau cum trebuie in primul trimestru de sarcina. Se pare ca felul in care evolueaza un embrion poate fi folosit ca un indicator al viabilitatii sarcinii.

O echipa de medici de la Universitatea din Nottingham a masurat lungimile embrionilor proveniti din 500 de sarcini realizate prin fertilizare in-vitro. Fetusii se aflau in primele 12 saptamani.

78% din embrionii avortati erau mai mici decat trebuia, in timp ce 98% aveau dimensiuni corespunzatoare.

“Acum avem dovada clara ca este vorba despre un tipar. Vom cerceta mai departe pentru a gasi o cale de a preveni aceste tragedii“, a declarat Shymaly Sur, cercetator sef.

Exista diverse motive pentru care unii embrioni nu cresc asa cum trebuie. Poate sa fie vorba despre un defect al fetusului sau despre mediul din uter“, a continuat medicul.

Cercetatorii spera sa gaseasca o cale sa faca embrionii sa creasca atunci cand acestia prezinta semne ca s-ar putea opri din dezvoltare.

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare