Atentie, viitoare mamici! Antiinflamatoarele cresc riscul de avort spontan

Un nou studiu efectuat la Universitatea din Montreal a scos la iveala faptul ca medicamentele obisnuite folosite de femei pentru combaterea durerii si a inflamatiei, ar putea creste riscul de avort.Cercetatorii au studiat un esantion de 52.000 de femei insarcinate din Canada. Au descoperit ca acelea carora li s-a administrat cel putin un anti-inflamator nesteroidian in primele luni ale sarcinii, erau de doua ori mai predispuse sa sufere un avort, decat cele care nu au consumat medicamente.

Printre substantele banuite a fi responsabile pentru unele avorturi sunt diclofenacul, celecoxib, rofecoxib si aproape toate preparatele cu ibuprofen si naproxen. Aproximativ 4700 de femei au suferit un avort inaintea celei de-a 20-a saptamana de sarcina. 7,5% din ele consumasera anti-inflamatoare.

Producerea avortului nu a avut legatura cu doza administrata. “Descoperirile ma indeamna sa cred ca femeile care iau medicamente obisnuite, disponibile fara reteta, sunt la fel de expuse la acest risc ca femeile care iau preparate mai puternice”, a declarat Anick Berard, profesor de farmacologie la Universitatea din Montreal.

Specialistii le recomanda femeilor sa se gandeasca de doua ori inainte sa ia anti-inflamatoare in timpul sarcinii. Acestea ar trebui administrate numai daca este absolut necesar!

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare