After-school-ul – varianta parintilor moderni

After-school-ul – varianta parintilor moderni

Parcurgand o etapa destul de importanta, aceea a tranzitiei din tara noastra, multe lucruri au inceput sa se aranjeze si pe planul profesional al tinerelor cupluri. Astfel, din activitati casnice, mamele au devenit active, inlocuind in totalitate timpul destinat educatiei copilului de acasa cu mersul la un job bine platit pentru a asigura cele necesare familiei.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Problema venirii pe lume a unui bebelus este o preocupare intens mediatizata in zilele noastre. De aceea, multe cupluri si multe tinere familii isi fac griji si calculeaza orice mic detaliu legat de nasterea copilului. Printre cele mai mari preocupari reprezinta si aceea cu privire la educatia celui mic de acasa, de regula mamicile trebuind sa renunte la slujba in favoarea cresterii copilului, traind doar din indemnizatia pentru cresterea copilului. Alteori, copiii beneficiza de atentia bunicilor in realizarea temelor, un lucru de multe ori defavorabil acestora datorita faptului ca bunicii sunt mult mai ingaduitori cu nepotii decat parintii, ingaduindu-le acestora micile nazbatii zilnice.

Cu toate acestea, alternative exista. In marile centre urbane au luat amploare o serie de after-school-uri bazate pe educatia copilului pentru un timp zilnic mai indelungat. Astfel, dupa scoala, copilul este preluat de aceste institutii unde i se confera un program destul de activ pana la sosirea parintilor de la serviciu, intreaga responsabilitate trecand de aceasta data in sarcina personalului acestor after-school-uri.

De regula programul incepe de dimineata si se termina pana la sosirea parintilor. In tot acest timp, copiii beneficiaza de posibilitatea de a-si face temele, astfel incat acasa acest lucru sa nu mai reprezinte o preocupare pentru acasa. Diverse activitati educative, cum ar fi baletul, limbile straine, sportul, muzica, aikido, reprezinta o completare a programului tanarului invatacel.

Cadre bine specializate, aceste centre investind foarte mult in pregatirea personalului, le confera copiilor siguranta de acasa si o buna motivatie pentru inclinatiile fiecaruia, acestia straduindu-se treptat sa descopere fiecarui copil talentul de care da dovada intr-un anumit domeniu, axandu-se pe acesta.

Ca si regula generala, in aceste scoli predomina cursurile de limbi straine, engleza, franceza, italiana, spaniola, astfel incat cel mic sa dobandeasca deprinderi scrise si vorbite in aceasta limba pentru mai tarziu.

Centrele sunt frumos ornamentate, dotate cu jucarii care reprezinta atractia fiecarui copil, astfel incat fiecare sa poata beneficia pe langa activitatile educative si de ore de relaxare si distractie, nefiind negat acest lucru pentru nici unul dintre ei.

Fiind una dintre preocuparile fiecarei mamici, programul de masa este poate la fel de important ca si educatia zilnica. Copiilor li se asigura program de masa echilibrat, bazat pe alimente de baza si in conditii de maxima igiena.

Asadar, unor parinti activi li se potrivesc niste copii la fel de activi, speciali antrenati in aceste centre de educatie.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu