Ai o grădină neîngrijită? Iată ce îmbunătățiri să aduci pentru a te bucura de colțul tău verde vara aceasta!

Oricât de mică ar fi curtea casei tale, trebuie să profiți la maximum de ea, pentru a-ți crea cadrul perfect pentru relaxare și distracție cu prietenii și familia, chiar la domiciliul tău. În special dacă planurile de concediu pentru această vară ți-au fost năruite de situația generată de pandemia cu coronavirus și ai temeri în ceea ce privește siguranța destinațiilor de vacanță, trebuie să folosești grădina pentru a amenaja colțul verde de care ai nevoie.

Activitățile de renovare și redecorare au un impact pozitiv asupra sănătății psihice, deoarece la final vei avea satisfacția că tot efortul a meritat. În plus, s-ar putea să-ți descoperi noi pasiuni, grădinăritul fiind pentru mulți o modalitate de a se elibera de stres și de a se deconecta de la grijile cotidiene.

Așadar, află acum ce poți face pentru a schimba aspectul neîngrijit al grădinii tale și a o transforma într-un loc confortabil și relaxant!

Îngrijește gazonul

Primul lucru care îți atrage atenția atunci când pășești într-o curte este gazonul. Pentru a te bucura de acesta, ai nevoie de o mașină de tuns iarba, pe care să o folosești frecvent, dar și de un sistem de irigare, pentru a-l menține verde și proaspăt. În acest fel, nu vei fi nevoit să pierzi timp pentru a uda gazonul cu furtunul. De asemenea, acesta are nevoie de fertilizatori, dar și de soluții speciale, cu care să stropești împotriva dăunătorilor, cum ar fi căpușele. Aceste insecte, prin mușcătura lor, sunt deosebit de periculoase și cauzează boli grave atât la oameni, cât și la animale.

Amenajează un spațiu de relaxare

Chiar dacă este plăcut să stai pe o pătură pe iarbă, când ai musafiri este bine să le oferi posibilitatea de a se așeza cât mai comod. De aceea trebuie să achiziționezi canapele și mese ideale pentru grădină, unde să iei cina alături de cei dragi sau să savurați un pahar de vin sub cerul înstelat. De asemenea, pentru a te simți ca la mare, poți să dotezi curtea cu șezlonguri de plajă și chiar cu o piscină gonflabilă, pentru a vă răcori în zilele caniculare. Nu uita de umbrela de soare, pentru a vă feri de arsuri și insolație.

Plantează flori și legume

O grădină frumoasă este una în care există multă vegetație, iar parfumul florilor te îmbie de la intrare. Așa că nu neglija acest aspect și cultivă pomi fructiferi, la umbra cărora te vei putea odihni și savura roadele lor, precum și plante ornamentale, cum sunt trandafirii sau hortensiile. În plus, dacă îți dorești să ai o sursă de hrană sănătoasă, poți să plantezi și câteva legume, precum roșii, ceapă sau verdețuri. Vei avea de muncă destul de mult și s-ar putea să ți se pară dificil dacă nu ai mai avut experiențe cu activitățile agricole, dar, cu siguranță, vei fi încântat să pui pe masă legume proaspete, fără chimicale, crescute chiar în grădina ta.

Acum că ai aflat ce poți face pentru a transforma curtea din spatele casei într-o oază verde, nu îți mai rămâne decât să pui în aplicare sfaturile oferite și să te bucuri de relaxare.

Sursa foto: storyblocks.com

 

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare