Cariera dupa bebe

Cariera dupa bebe

0

Ai nascut si esti acasa cu bebe de ceva timp deja. Ti-e dor de toate povestile de la cafea, cu colegii? Nu este nevoie sa suspini, deoarece din fericire ai in fata ta o strategie de abordat, care te va ajuta sa-ti pastrezi abilitatile si sa ramai conectata daca doresti sa te reintorci pe campul de munca.

In primul rand este important sa ramai in legaturi stranse cu colegii tai. Daca lasi un an sa treaca si nu dai un telefon, nu numai ca te vei simti data la o parte, dar vei afla ulterior ca locul de munca pe care il stiai este acum populat de oameni noi, straini pentru tine.

Trimite cate un e-mail din cand in cand sau da-le colegilor un telefon o data la doua luni pentru a afla ce mai fac si cum merg lucrurile la birou. Odata la cateva luni poti lua pranzul impreuna cu ei pentru a te pune la curent. Poti trece in vizita cu bebelusul, pentru a-i saluta si pentru a va vedea face-to-face.

Este de asemenea o miscare inteligenta sa ramai la curent cu toate schimbarile care au loc in profesia pe care o practici, astfel incat nu uita sa te pui la curent la noutatile citind diferite materiale pe internet care iti vor oferi informatii relevante in domeniul tau.

Daca esti obisnuita sa primesti recunoastere pentru munca depusa si pentru realizarile tale, nemaimentionand de salariu sau bonusari, va fi dificil sa obtii aceleasi satisfactii din realizarile pe care le ai stand acasa si avand grija de copil. Daca nu exista cineva care sa-ti recunoasca meritele zi de zi, este dificil sa ai o evaluare relevanta a succesului tau.

Pentru a te simti multumita de tine, expertii recomanda sa plasezi lucrurile in perspectiva. Incearca sa scrii o lista cu lucrurile care au facut din cariera sa fie ceva atat de important pentru tine. Apoi scrie si lucrurile care au facut importanta perioada de maternitate. Cum sunt prin comparatie? Poate vei avea surpriza sa descoperi ca sunt similare.

Poti cauta modele de femei care sunt in aceeasi postura ca si tine. Gandeste-te ce fac ele incat sa-ti castige respectul, si apoi daca tu faci acelasi tip de lucruri, nu te califica asta pentru a fi de asemenea admirata?

Probabil ca cel mai important lucru este sa nu mai fii asa exigenta cu tine. Nu uita ca singurele femei care au avut relatia perfecta, au fost mame si angajate perfecte, pana la urma au fost personajele fictive din filme sau reclame publicitare.