Alergia la sex

Alergia la sex

cuplu_cu_probleme

cuplu-nefericit-shutterstock1

Picture 1 of 2

Alergie la sex – da, se poate! 
Chiar daca ne este destul de greu sa credem, oricine poate dezvolta o astfel de alergie, mai ales dupa o perioada mai lunga de abstinenta sexuala.

Potrivit specialistilor, alergia apare atunci cand organismul femeii intra in contact cu sperma. Chiar daca „alergia la sex” suna ca si cum femeia nu si-ar mai dori sa aiba contact sexual cu partenerul, in realitate aceasta se dezvolta la contactul cu lichidul seminal al barbatului.

Din punct de vedere medical,  afectiunea se prezinta ca o sensibilitate la lichidul seminal ejaculat de catre barbat in timpul actului sexual. Cu toate acestea, este posibil ca femeia sa nu dezvolte alergii la lichidul seminal al altui partener.

Studiile efectuate in acest domeniu au fost menite sa evidentieze care sunt cauzele unei astfel de alergii. S-a demonstrat astfel ca:

  • Abstinenta sexuala;
  • Nasterea;
  • Ultimele saptamani de sarcina;
  • Schimbarea partenerului sexual;

Alergia va putea fi tratata cu foarte mare atentie si perseverenta din partea pacientei. Atunci cand femeia care dezvolta acest gen  de alergie isi doreste un copil cu partenerul respectiv este indicat ca aceasta sa mearga la o clinica specializata capabila sa separe lichidul seminal de spermatozoizi si, in acest fel, sa fie inseminata artificial.

De altfel, medicii pot dispune efectuarea unor injectii cu proteina recoltata din sperma partenerului sexual stabil, in acest mod eliminandu-se alergia ce apare in timpul contactului sexual.

Foto: http://www.damaideparte.ro / http://www.divahair.ro