Alergiile la copii. Provoaca sau nu febra?

Persoanele care sufera de alergii se confrunta cu o gama larga de simptome, de la mancarime la ochi si rinoree, congestia nazala pana la durere in gât.

Simptomele pot aparea pe tot parcursul anului sau sezonier, in functie de cauza alergiilor si pot afecta negativ activitatile de zi cu zi. Dar, indiferent daca copilul. este alergic la parul animalelor de companie, ori polen va puteti intreba daca poate avea si febra din acest motiv. Iata ce trebuie sa stie parintii.

 

Pot alergiile sa provoace febra de grad scazut?

Alergiile au loc atunci cand corpul reactioneaza excesiv la o substanta pe care o considera daunatoare. Drept urmare, sistemul imunitar produce anticorpi si histamina pentru a lupta impotriva invadatorilor perceputi, provocand o reactie inflamatorie care provoaca stari neplacute.

 

Chiar daca alergiile sezoniere sunt uneori numite „febra fânului”, ele nu declanseaza de obicei o crestere a temperaturii. Febra este mai probabil sa fie de natura virala sau bacteriana.

 

Este important sa retineti ca sistemul imunitar al copilului functioneaza ore suplimentare pentru a combate alergiile. Acest lucru creste susceptibilitatea lor la raceli, infectii sinusale sau virusi. Cu siguranta, copilul poate avea febra in timp ce sufera de alergii, dar temperatura lor ridicata nu va fi de fapt cauzata de acestea.

Copilul are simptome alergice si febra. Ce poti face

Febra nu este cauzata de alergii. Asadar, daca copilul dse confrunta cu o crestere a temperaturii cauza este probabil alta.

De exemplu, virusii precum raceala obisnuita sau gripa provoaca febra. In timp ce ce sistemul imunitar se lupta sa le combata. Infectiile bacteriene, cum ar fi streptococul, pot duce, de asemenea, la febra . La fel fel si in cazul infectiilor urechii, tractului urinar si multe altele.

De asemenea, COVID-19 poate prezenta febra si simptome asemanatoare alergiilor – in principal secretii nazale, dureri in gât si tuse.

Comunicati intotdeauna medicului pediatru simptomele prezente. Este posibil sa fie nevoie de tratament pe baza de antibiotice. Daca este cazul, ar putea recomanda, de asemenea, un test pentru coronavirus.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare