Alimentele micului scolar

Alimentele micului scolar

0
copii la scoala care mananca (www.healthyweightnetwork.com)

copii la scoala care mananca (www.healthyweightnetwork.com)Atunci cand vine vorba de aportul caloric al copilului care merge la scoala, acesta va trebui sa fie mai insemnat. De cele mai multe ori, scolarul, prin efortul depus, va consuma mai multa energie decat un copil care nu merge la scoala.

De aceea, parintii vor trebui sa fie atenti si sa incerce sa echilibreze numarul de calorii cu aportul de vitamine si minerale necesare unei dezvoltari armonioase.

Pe parcursul inaintarii in varsta, consumul caloric creste la fiecare dintre noi, arderile organismului fiind mai rapide.

Acizii grasi nesaturati, dar si vitaminele D, E, K sau A au un rol elementar atunci cand vine vorba de aportul grasimilor in alimentatia copilului. De aceea, nu ezitati sa ii oferiti copilului la masa mult peste, unt, margarina si chiar slanina, fiind necesare prin aportul de proteine, calciu, fier sau fibre aduse organismului.

In fiecare sezon, va trebui sa incercati sa ii oferiti celui mic mancaruri adecvate. Astfel, primavara nu ezitati sa ii introduceti in alimentatie spanac, usturoi, urzici, ceapa, salata, dar si multe fructe de sezon. Asa cum bine stim cu totii, vara este cel mai diversificat anotimp. Puteti gasi fructe si legume din belsug, asa ca nu trebuie sa uitati sa va desfatati copilul cu deliciile sezonului. Toamna puneti accentul pe morcovi, gutui, pere, mere, gogosari, varza, telina sua vinete, iar regimul alimentar de iarna nu trebuie sa excluda cartofii, bananele si citricele.

Desertul adaugat la fiecare masa reprezinta un aliment fara valoare energetica pentru scolar. Asa ca, incercati sa le inlocuiti cu fructele de sezon.