Alimentele minune in preconceptie

Alimentele minune in preconceptie

ciuperci mancare (www.cevabun.ro)

ciuperci mancare (www.cevabun.ro)Iti doresti un bebelus si nu cunosti care este momentul cel mai propice pentru a-l concepe sua mai bine zis, perioada fertila intarzie sa mai apara? Chiar daca atunci cand ai in vedere intarzierea fertilitatii te gandesti la o afectiune organica, exista si situatia in care organismul poate fi perfect sanatos, problema absentei fertilitatii fiind chiar modul nostru de viata alimentar.

O alimentatie bazata pe multe vitamine si minerale ajuta la grabirea procesului de a ramane insarcinata, marindu-ti sansele sa devii mult mai fertile decat de obicei. Se cunoaste probabil ca obezitatea poate afecta ovulatia unei femei, aceasta nemaiputand fi capabila sa produca ovulatia. Cu toate acestea, exista si situatia inversa in care printr-o slabire profunda a organismului, ca urmare a unor cure de slabire determina imposibilitatea de a ramane insarcinata. Si din punct de vedere masculin, fertilitatea poate fi afectata ca urmare a unei alimentatii defectuase, determinand o scadere a productiei de sperma a barbatului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Asa ca daca iti doresti sa aduci pe lume un copil trebuie sa apelezi la cateva trucuri alimentare.

Singurul aliment despre care s-au sustinut studii despre stimularea fertilitatii sunt stridiile. Avand in componenta o cantitate mare de zinc, acestea pot mari productia de sperma, influentand hormonal testosteron masculine.

Alte alimente minune care pot influenta o mai mare fertilitate sunt cele pe baza de soia. Acestea, prin continutul lor de fitoestrogeni, determina inhibarea celulelor canceroase de la nivelul organismului uman, evitand adesea chiar efectele si aparitia menopauzei.

Exista totusi si studii care demonstreaza ca un consum excesiv de soia poate determina scaderea fertilitatii. Asadar, consuma soia moderat si astfel vi se pot mari sansele spre a ramane insarcinata.

Pe langa astfel de alimente benefice stimularii fertilitatii sunt si alimente contraindicate. Consumul de alcool poate afecta fertilitatea pana la 50%. Chiar si un consum redus de alcool, spre exemplu, un pahar de vin inainte de masa, poate cauza  intazierei ovulatiei sau chiar  absenta acesteia. Consumul de cafea, chiar si moderat poate avea acelasi efect ca si cel de mai sus. Cu toate acestea, consumul de cafea inainte de actul sexual, de catre barbat poate spori mobilitatea spermatozoizilor, marind sansele de a concepe un bebelus.
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu