Apetitul sexual scazut dupa nastere

Apetitul sexual scazut dupa nastere

0

Happy coupleImediat dupa nastere, proaspata mamica este preocupata mai mult de sanatatea si ingrijirea bebelusului. Tocmai de aceea, relatia cu partenerul poate avea de suferit, sexul dupa nastere prezentand unele schimbari.

Dupa nastere, orice femeie are un apetit sexual mai scazut decat in perioada de dinainte de sarcina. De multe ori partenerii nu au prea multa rabdare si considera ca nasterea a adus odata cu ea si o lipsa de atractie fizica intre cei doi. In realitate, specialistii explica altfel aceasta problema. Apetitul sexual este mult mai scazut dupa nastere datorita unor cauze deja demonstrate de catre medici care implica perioada de recuperare a organismului mamei.

Multe femei se gandesc daca scaderea apetitului sexual va fi o realitate cu care vor trebui sa se obisnuiasca multa vreme de aici incolo. Medicii explica modificarea apetitului sexual prin efortul depus de catre mama in timpul nasterii. Aceasta are nevoie de ceva timp pentru a se recupera. Perioada de lahuzie este o alta cauza pentru care apetitul sexual sa fie diminuat.

Inceperea vietii sexuale dupa nastere va avea loc dupa sase saptamani si neaparat dupa vizita la medicul specialist pentru ca femeia sa fie asigurata ca recuperarea merge in directia cea buna.

Scaderea apetitului sexual dupa nastere se explica prin:

  • oboseala mamei si efortului depus in timpul travaliului si nasterii;
  • schimbari hormonale aparute dupa nastere;
  • frica de durere;
  • teama de o noua sarcina;
  • complexe fizice – aspectul femeii dupa nastere difera fata de cel de dinainte de a ramane insarcinate;
  • preocuparile pentru copil;
  • stresul.

Scaderea apetitului sexual dupa nastere este o perioada temporara, cuplul depasind aceasta problema neaparat in doi si cu multa rabdare.

Articole similare