Astmul in sarcina

Astmul in sarcina

0

De multe ori, astmul poate complica sarcina. Afla tot ceea ce trebuie sa stii pentru a tine sub control aceasta afectiune in timp ce esti insarcinata.

Astmul este o afectiune a plamanilor, iar inflamarea cailor respiratorii reprezinta un factor major, deoarece aceasta poate crea sensibilitate si iti va fi mai greu sa respiri. Daca inflamarea cauzata de astm nu este tratata corect, simptomele se pot agrava. Este important sa monitorizezi simptomele, astfel incat sa poti recunoaste atunci cand se inrautateste situatia.

Unele zile pot fi minunate, te vei simti bine si nu vei resimti niciun simptom, dar asta nu inseamna ca astmul a disparut. Astmul nu poate fi vindecat, insa poate fi tinut sub control daca gasesti formula potrivita, alaturi de medicul tau.

Ca parte din tratament trebuie sa folosesti inhalatorul are contine medicamentul ce te ajuta sa previi crizele de astm. Intotdeauna trebuie sa iti prescrie medicul reteta potrivita. Pentru a trata simptomele, poti folosi inhalatorul de doua ori pe saptamana, insa asigura-te ca in felul acesta afectiunea va fi controlata.

Daca ai astm si esti insarcinata, totul se poate complica putin, dar daca reusesti sa tii totul sub control, bebelusul va fi bine. Astmul poate fi declansat de catre alergii, iar in timp ce unele femei constata ca in timpul sarcinii, simptomele se amelioreaza, altele sustin ca se agraveaza.

Astmul trebuie tinut sub control, deoarece totul poate conduce catre riscuri crescute de moarte a fatului, preeclampsie, nastere inainte de termen sau greutate mica a bebelusului la nastere. Multe tratamente ale astmului sunt considerate de catre medici sigure pentru a fi folosite in sarcina.

Medicii prescriu medicamente sub forma inhalatorie, deoarece au efect localizat si doar cantitati foarte mici ajung in sange. In orice caz, se pot prescrie si medicamente care se pot lua pe cale orala.

Articole similare