Atasamentul mama-copil

Atasamentul mama-copil

0
mama-copil (www.zastavki.com)

mama-copil (www.zastavki.com)Atasamentul celui mic fata de mama sa reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri pentru acesta.

De aceea, atunci cand te decizi sa mergi la serviciu sau sa il lasi in grija bunicii sau a unei bonei pentru ceva timp reprezinta o adevarata catastrofa pentru cel mic. Uneori, chiar si apropierea de tata ii pare de-a dreptul imposibila.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Intr-adevar, atasamentul fata de tine este unic ca urmare a felului in care reusesti sa il impaci ori de cate ori ii este foame, sete, somn sau ii este rau. De regula, aceasta apropiere survine imediat dupa nastere, atunci cand bebelusul iti va simti pentru prima data pielea, respiratia si veti avea primul contact vizual.

Noua sa existenta extrauterina implica numeroase necunoscute si de aceea acesta se va arunca in bratele celei mai apropiate persoane a vietii – mama, fiind singura care ii va da acel sentiment de siguranta in fata tuturor celorlalti.

Cu toate acestea, de-a  lungul timpului cel mic va reusi sa devina mai independent fata de mama, gratie cresterii si dezvoltarii sale. Potrivit psihologilor, copilul se va simti oarecum vinovat ca reuseste sa se descurce cat de cat singur si de aceea, va avea tendinte de a-i demonstra mamei sale iubire fara margini, uneori fiind nedespartit de aceasta.

De asemenea, se poate spune ca si venirea pe lume a fratiorului il poate perturba, acesta dovedindu-si atasamentul fata de mama in asa fel incat sa simta ca nu o poate pierde datorita noului sosit, dezvoltand astfel un sentiment de gelozie. O trauma avuta in anii mai mici ii poate crea acest sentiment de teama si frustrare, mama fiind singura care il va alina.

Pentru a reusi sa il faci sa treaca peste aceste momente este indicat sa incerci mai inainte de toate sa vezi ce anume il supara si care este temerea sa. Incearca sa il faci sa iti respecte cat de cat dorintele, iar atunci cand va trebui sa stea cu tatal acasa sa inteleaga care iti sunt motivele pentru care nu esti langa el.

In schimb, daca micutul trece printr-o drama sufleteasca – despartirea de tata – poti incerca sa ii fii destul de apropiata si sa ii faci pe  plac ori de cate ori acesta isi doreste alinarea mamei.
Fara comentarii

Lasa un comentariu