Incaltamintea potrivita in sarcina

Incaltamintea potrivita in sarcina

picioare umflate (www.todaysseniorsnetwork.com)

picioare umflate (www.todaysseniorsnetwork.com)In perioada celor noua luni de sarcina iti va fi interzis de catre medic sa te incalti cu ceva nepotrivit, care ti-ar putea forta gleznele sau care ar putea conduce catre anumite evenimente nedorite.

De aceea, tocurile mult prea inalte, slapii si chiar balerinii vor trebui exclusi din garderoba ta pe toata perioada sarcinii, potrivit specialistilor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Si poate va intrebati de ce anume? Ei bine, in tot acest timp gleznele si ligamentele devin mai fragile decat de obicei. O eventuala lovitura sau chiar fortarea piciorului intr-un anumit fel va determina serioase probleme pentru gravida.

Un studiu realizat in acest domeniu a constatat ca in perioada sarcinii multe femei doreau sa arate cat mai bine si de aceea alegeau incaltamintea inalta in favoarea celei comode. Din aceasta cauza, mai bine de jumatate dintre acestea sufereau de inflamarea calcaielor, dureri la nivelul gleznelor si edeme ale membrelor inferioare.

Ca urmare a modificarilor hormonale aduse de sarcina, ligamentele si muschii picioarelor se intind destul de mult generand probleme la nivelul membrelor. Astfel, totul devine mult mai firav si sensibil pana si la cea mai mica atingere.

Daca veti purta tocuri mult prea inalte pentru actuala vaostra pozitie va veti putea confrunta cu dureri lombare destul de persistente si neplacute. De aceea, specialistii sunt de parere ca viitoarele mamici vor trebui sa caute o incaltaminte cat mai lejera si confortabila, in asa fel incat tocurile sa nu depaseasca 3 centimetri.

Atunci cand te decizi sa iti achizitionezi un anumit tip de incaltaminte in timpul sarcinii este indicat sa incerci un numar mai mare, mai ales daca esti predispusa spre edeme musculare intrucat veti avea senzatia ca nu va vor mai incapea,  spre sfarsitul celor noua luni.
Fara comentarii

Lasa un comentariu