Atenție, mămici! Locuitorii unui oraș mare din România primesc bani pentru plata BONELOR

Clujenii primesc bani pentru plata serviciilor oferite de bone, sumele fiind cuprinse între 250 de lei și 710 lei pe lună, în funcție de veniturile părinților.

Banii provin din bugetul local al orașului Cluj-Napoca. Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă clujenii care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie.

Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie.

Până la un venit de 2.100 lei se acordă 710 lei,
de la 2.101 lei până la 2.500 lei suma de 550 lei,
de la 2.501 lei până la 3.000 lei suma de 390 lei,
de la 3.001 lei până la 3.500 lei un ajutor de 250 lei.

Măsura a fost luată deoarece la nivelul orașului, se înregistrează o creștere a cererilor de locuri în creșe care depășește capacitatea fizică de suplimentare a acestora.

În cele 16 creșe din Cluj-Napoca au fost anul trecut un număr de 674 locuri libere pentru care s-au înregistrat 1641 de cereri.

Printre motivele care au determinat această creștere se numără calitatea serviciilor publice de îngrijire, creșterea natalității din ultimii ani, dar și dezvoltarea orașului și standarde ridicate privind calitatea vieții pe care le oferă.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare