Avem un mofturos la masa

Avem un mofturos la masa

0

Daca ai un mic mofturos la masa, mai intai relaxeaza-te! Nu te mai invinovati pentru toate obiceiurile alimentare ale copilului tau, pentru ca adevarul e ca nu-i vina ta.

Cateodata, cei mici au mancarurile lor preferate si nu vor sa manane altceva! Ideea de a supravietui cu un singur fel de mancare pentru mai multe saptamani pare imposibila pentru un adult, dar pentru copii face parte din natura lor. Ideea de a manca acelasi lucru, intareste senzatia de confort.

Incearca sa nu te sperii foarte tare, doarece aceasta poate sa-i transmita celui mic faptul ca se poate folosi de mancare pentru a-ti atrage atentia. Daca esti ingrijorata, incearca sa tii un jurnal al obiceiurilor alimentare pentru cel mic. I-l poti arata, apoi, medicului pediatru pentru a te ajuta sa afli daca cel mic este hranit corespunzator.

In cazul in care bebe se dezolta normal, nu trebuie sa te alarmezi, dar pentru a te asigura ca primeste o gama variata de nutrienti, multivitaminele zilnice reprezinta cheia. Nu simti asta ca pe o presiune, continua sa introduci mici cantitati de alimente noi in meniul sau, chiar daca nu se atinge de ele. La un moment, curiozitatea specifica unui copil il va impinge catre incercarea alimentelor respective.

Ce mai au in comun mofturosii?

Alimentele nou introduse sunt tratate cu emotie desi nu ai nicio idee despre cum o sa fie acceptate de catre cel mic. Numai la ideea ca bagi mancare in gura poate parea destul de intimidant si invaziv. Probabil ca la acest lucru reactioneaza refractar si micutii mofturosi, mai exact la faptul ca nu stiu ce urmeaza sa manance si ce efect va avea mancarea asupra lor.

Cand devenim parinti pentru prima data, ne promitem noua insine ca vom oferi celui mic programul potrivit de somn si de masa. Asadar de ce suntem surprinsi daca au nevoie de acelasi timp de confort si cand vine vorba de mancare?

Cel mai bun sfat pentru parinti!

Primul si cel mai important sfat este ca parintii sa se relaxeze! Daca medicul este de acord cu modul in care cel mic se dezvolta, atunci este momentul sa te relaxezi si tu. Unele lucruri se mai schimba, asadar daca nu te stresezi prea mult si nu aduci tensiunea la masa, copilul tau nu va reactiona la stresul aditional.

sursa foto: www.lifehack.org