Baby Stem – Traieste responsabil!

Baby Stem – Traieste responsabil!

0

depozitare-celule-stem-2-1

Picture 1 of 3

Baby Stem este partenerul exclusiv pentru Romania al bancii de celule stem numarul 1 (in ceea ce priveste recoltarile lunare si eliberarile totale) din Germania, Seracell AG (www.seracell.de) – al carei sediu central se afla in Berlin. Pe langa tara noastra, Seracell este prezenta in Spania, Italia, Serbia si Egipt.

In stransa legatura cu Facultatea de Medicina a Universitatii Rostock, una dintre cele mai vechi universitati din nordul Europei, Seracell are in portofoliu peste 1000 de tratamente cu celule stem: in fiecare an peste 100 de pacienti apeleaza la serviciile acesteia pentru terapii clinice cu celule stem prelucrate in laboratoarele Seracell.

Datorita facilitatilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeana GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importanta certificare in domeniul prelucrarii si stocarii probelor biologice.

Baby Stem aduce in Romania experienta si calitatea germana a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice in vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.

Standardele cele mai inalte in serviciile medicale oferite in Germania si Uniunea Europeana, sunt acum disponibile la preturi accesibile, adaptate la piata din Romania.

1.      Cine este Seracell?    

Grupul de firme Seracell are sediul in Rostock si este din 2002 o firma inovativa de servicii in domeniul tehnologiei tesuturilor si a Celulelor Stem. In noiembrie 2008, Seracell a lansat o noua oferta, de depozitare a Celulelor Stem din sangele cordonului ombilical.

Grupul de firme Seracell are sediul in Rostock si este din 2002 o companie inovativa de servicii in domeniul tehnologiei tesuturilor si a Celulelor Stem. Dupa 6 ani in care a activitatea a presupus stocarea si prelucrarea in vederea terapiei clinicie cu celule stem prelevate din sangele periferic si maduva osoasa, in noiembrie 2008 Seracell a lansat cu o noua oferta de depozitare a Celulelor Stem: cea din sangele cordonului ombilical.

Ca si banca certificata de sange din cordonul ombilical, ea isi desfasoara activitatea pe baza celor mai ridicate standarde de calitate (Standarde EU-GMP). Seracell are la dispozitie laboratoare sterile si un depozit „crio” cu temperaturi foarte joase pentru stocarea pe o perioada indelungata a preparatelor congelate si a sangelui din cordonul ombilical congelat. Crio-depozitul Seracell are o capacitate care sa permita depozitarea unui numar de pana la 240.000 preparate. Seracell va deveni la acel moment cea mai mare intreprindere de acest fel din Europa.

O experienta si o competenta de peste 10 ani

Presedintele Consiliului de conducere al firmei Seracell AG, Prof. Dr. Mathias Freund, este seful sectiei de hematologie si oncologie al Clinicii universitare Rostock. Sub indrumarea sa se realizeaza din 1995 anual circa 80 de transplanturi de Celule Stem in scopul tratarii leucemiei sau a altor afectiuni maligne. In colaborare cu Prof. Dr. Hans-Dieter Kleine – care este in prezent director al Seracell AG – a fost elaborat primul studiu pe plan mondial asupra terapiei regenerative a infarctului cardiac prin injectarea de Celule Stem in muschiul cardiac.

In anul 2002, prof. Freund si dr. Kleine au fondat impreuna firma Seracell Stammzelltechnologie GmbH [Seracell Tehnologia Celulelor Stem], care se ocupa in cadrul grupului de firme de toate analizele medicale, prepararea, precum si stocarea pe o perioada indelungata a sangelui din cordonul ombilical.

Seracell dispune de patru laboratoare sterile ultra moderne certificate GMP((Good Manufacturing Practice- asigura calitatea in procesul de productie), precum si de alte doua spatii sterile suplimentare. Acestea sunt aerisite cu ajutorul a trei instalatii separate de aer steril, filtrat, de mare capacitate si sunt izolate unele de altele prin camere tampon speciale.

In ceea ce priveste tratamentul  clinic cu Celule Stem, Seracell a inregistrat progrese anuale incepand  cu 2008. Astfel, in anul 2008, Celulele Stem au fost folosite in 63 de tratamente pentru tratarea bolilor maligne si 17 pentru tratarea urmarilor infarctului miocardic. In anul 2009, 60 de utilizari pentru tratarea bolilor maligne si 20 pentru tratarea urmarilor infarctului miocardic, iar in anul 2010, nu mai putin de 88 de tratamente cu Celule Stem au fost utilizate pentru tratarea bolilor maligne si 24 pentru tratarea urmarilor infarctului miocardic

2.       Cum se recolteaza Celulele Stem prin intermediul Baby Stem?                

Comanda serviciilor Baby Stem se face online, urmand ca viitoarea mama sa primeasca instructiunile necesare pentru accesarea informatiilor din domeniul serviciilor online. Procesul de inscriere este usor si nu prezinta un stres in plus pentru viitoarea mama: introducerea datelor referitoare la starea sanatatii si confirmarea.

Baby Stem preia sangele din cordonul ombilical ambalat in siguranta pentru transport, prin intermediul serviciului de curierat medical. Acesta este dus prin transport de urgenta la laboratoarele Seracell din Rostock.

Apoi, dupa analize complexe, in conformitate cu normele legale privind probele biologice si produsele farmaceutice, medicii Seracell depoziteaza sangele din cordonul ombilical. Ultima etapa este primirea de catre mama a certificatului personal, care confirma depozitarea.

3.      Care este modalitatea de plata?

In functie de nevoile viitoarei mame, Baby Stem vine in intampinarea acestora prin doua modalitati de plata:

  1. Varianta I – 1550 Euro
  2. Varianta II – 399 euro + 129 euro/luna timp de 12 luni

Pana la 30 octombrie 2012, Baby Stem ofera reduceri semnificative pentru cele doua variante de plata:

Varianta I promo – 1250 euro (reducere totala 300 euro)

Varianta II promo – 399 euro (avans)+99 euro/luna timp de 12 luni (reducere totala 360 euro)

Toate preturile includ TVA.

Plata se face abia dupa incheierea cu succes a procesului de depozitare la Seracell.

Baby Stem ofera cadou tuturor viitoarelor mame cate o centura pentru gravide si o ora de terapie psihologica prenatala. Pentru mai multe detalii despre cum puteti intra in posesia cadourilor, intrati pe www.babystem.ro sau sunati la 0311 024 047

Pentru mai multe informatii, vizitati adresa de web www.babystem.ro.

Sangele din cordonul ombilical este valoros! Permiteti-i copilului dumneavoastra sa il pastreze!