Banii de scoala – ce rol au si cum pot fi gestionati?

Banii de scoala – ce rol au si cum pot fi gestionati?

0
bani

bani-2

Picture 1 of 2

Banii de scoala sunt acordati de catre parinti copiilor ori de cate ori acestia frecventeaza cursurile.

Cu toate acestea, multi dintre parinti aloca sume de bani considerabile pentru consumul zilnic al elevului, evaluand mai mult cheltuielile cu hrana. Cu alte cuvinte, banii de scoala vor fi acordati in sume mai ridicate decat ar trebui, ceea ce inseamna ca sumele suplimentare acordate copiilor vor putea starni o serie intreaga de tentatii.

Potrivit specialistilor, banii de scoala pot fi acordati fara probleme mai ales in randul elevilor mai mari, atunci cand acestia cunosc cum anume sa ii socoteasca, dar si cum sa isi acopere nevoile de hrana.

Ei bine, banii de scoala nu vor trebui acordati copiilor mult prea mici si nici prescolarilor intrucat acestia nu cunosc ce anume sa isi cumpere pe acestia, cum anume sa ii socoteasca si nici ce sa isi cumpere. Banii de scoala vor putea fi inlocuiti cu un pachetel mult mai consistent si mai sanatos, realizat acasa, chiar de catre parinti. Avand asigurata masa in timpul programului scolar, copilul nu va mai avea nevoie de alti bani suplimentari, mai ales atunci cand este mult prea mic, acesta putand a fi inselat foarte usor de catre elevii mai mari ca varsta fata de el.

De asemenea, banii de scoala vor trebui limitati si in randul scolarilor mai mari. Acestia pot cadea in anumite tentatii sau vicii destul de periculoase pentru propria lor sanatate.

In plus, banii de scoala vor putea fi acordati si in functie de performantele scolare ale elevului, fiind considerat a fi, in acest fel, una dintre cele mai eficiente recompense materiale. Asadar, in functie de meritele elevului banii de scoala vor putea fi alocati de catre parinti, insa fara a se exagera cu astfel de recompense.

Este indicat, potrivit specialistilor, ca parintii sa isi supravegheze copiii atunci cand primesc o anumita suma de bani zilnica si sa vada in ce anume sunt investiti. Copilul va trebui invatat sa ii socoteasca, dar si cum anume sa ii cheltuiasca in mod cat se poate de sigur si eficient.