Bebelusul constipat…ce facem?

Bebelusul constipat…ce facem?

0
bebelus pe olita (maria-camelia)

bebelus pe olita (maria-camelia)Noi, parintii, nu de putine ori ne simtim speriati atunci cand scaunul copilului nu apare in fiecare zi la o anumita ora, catalogand ca este constipat.

Potrivit specialistilor, numarul normal de scaune este urmatorul:

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:
  • In cazul copiilor alaptati la san, numarul scaunelor este de doua pe zi;
  • In cazul copiilor care au trecut deja la alimentatia diversificata, numarul acestora va putea avea o constanta de trei pe zi;
  • In cazul copiilor mai mari, acestia vor avea scaune de doua ori pe saptamana.

Asa ca, in cazul in care bebelusul tau nu a avut un scaun intr-o zi, desi a trecut la diversificare, nu trebuie sa te ingrijorezi.

De asemenea, in cazul in care scaunul acestuia este mai tare, bebelusul capatand dificultati la iesirea afara poate fi un semn clar ca este constipat, bebelusul simtindu-se inconfortabil.

De aceea, specialistii recomanda sa ii introduceti bebelusului in alimentatie sucul de portocale sau de prune uscate pentru copiii mai mari. De asemenea, fructele si legumele proaspete pot ajuta la reglarea scaunului copilului. Asa ca, incercati sa il determinati sa manance pere, piersici, telina, morcovi sau banane.

In cazul in care bebelusul nu prezinta niciun semn si nicio rezolvare dupa o perioada de patru zile, adresati-va medicului specialist in vederea recomandarii unui tratament. Constipatia nu este o problema de neglijat, putandu-se agrava si producandu-i leziuni bebelusului.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu