Bebelusul imediat dupa nastere

Bebelusul imediat dupa nastere

Imediat dupa nastere micutul tau va fi supravegheat indeaproape de catre medicul neonatolog. Se poate spune despre acesta ca paseste in viata cu o vizita la doctor. Va fi analizat indeaproape de catre medicul pediatru neonatolog care va trebui sa se asigure ca bebelusul va putea face fata noilor cerinte datorate trecerii de la viata intrauterina la cea extrauterina.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu ocazia primei consultatii medicale, realizata la un  minut de la nastere, bebelusul va primi Scorul Apgar, un criteriu de evaluare al sanatatii acestuia de la 1 la 10, scor care se acorda ca urmare a verificarii functiilor sale vitale. Dupa urmatoarele cinci minute micutul intra intr-o etapa de supraveghere medicala mult mai minutioasa, confirmandu-se si de aceasta data valoarea Scorului Apgar.

Ii vor fi analizate:

–         modul de a respire;

–         bataile cardiace;

–         pigmentul pielii;

–         tonusul muscular;

–         modul in care reactioneaza la diversi stimuli.

Ca urmare a acestei analize, bebelusul va primi o valoare mare a Scorului Apgar, fiecare fiind apreciata cu 2 puncte. Cu toate acestea, un bebelus nascut premature va primi un scor mai mic decat unul nascut la termen.

De la etapa Scorului Apgar, bebelusul trece la etapa masurarii si a cantaririi.Aceste evaluari sunt necesare cu scopul aprecierii dezvoltarii ulterioare a micutului, in acest mod se va vedea daca bebelusul a scazut sau a crescut in greutate, daca a adunat un centimetru in plus la indicele de inaltime.

Chiar daca ti se pare ca bebelusul trece printr-o perioada destul de grea, fiind foarte slabit, acest lucru este o manifestare normala a starii de sanatate a acestuia intrucat tocmai a reusit sa treaca de la o stare parazitara din mediul intrauterin la una in care este absolute dependent de propriile sale organe interne. Nu-ti face griji, trecerea va fi foarte rapida.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu