Somnul bebelusului de peste zi

Somnul bebelusului de peste zi

somn bebelus (www.in-gender)

somn bebelus (www.in-gender)De multe ori ne intrebam cand anume va trebui sa incercam sa ne adormim bebelusul si care este momentul cel mai optim pentru ca somnul sau sa aiba acele influente destul de pozitive pentru starea sa de sanatate.

Potrivit specialistilor, somnul imediat dupa masa de pranz este cel mai indicat. Asadar, in jurul orelor 13.00 bebelusul are nevoie de odihna, desi nu este un lucru tocma evident. In apropierea acestui interval bebelusul se poate odihni in asa fel incat somnul sau sa il ajute in crestere si dezvoltare. Cu toate acestea, atunci cand doresti sa iti adormi bebelusul la aceasta ora asigura-te ca acesta nu s-a trezit prea tarziu de dimineata, in asa fel incat ora de somn de dupa masa sa nu fie apropiata cu ora de trezire de dimineata. Si totul pentru a-l feri de aparitia unei stari de nesomn pe parcursul noptii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De aceea, va trebui sa manifesti oarecare atentie in ceea ce priveste ora de trezire si ora de culcare atat din timpul zilei, cat si noaptea. Cunoscandu-i programul vei sti sa ii stabilesti cel mai potrivit si odihnitor orar de somn.

Daca bebelusul tau nu vrea sa doarma dupa amiaza nu este obligatoriu sa il adormi. Nu incerca sa il obligi intrucat se va incapatana si nu va dormi indiferent de eforturile depuse de catre tine. Incearca sa iti canalizezi toata imaginatia catre realizarea unui mediu favorizant puiului tau pentru somnul de dupa amiaza. Daca bebelusul a reusit sa adoarma nu incerca sa ii prelungesti programul de somn, lasa-l sa doarma atat cat ii este lui necesar.

Chiar daca mai la inceput ne este greu sa ne dam seama daca bebelusul nostru este obosit, exista o serie de gesturi care il vor trada. Acesta se va freca la ochi, va plange, va fi agitat, va casca. De aceea incearca sa ii asiguri un mediu relaxant, cu lumina cat mai mica. Ii poti citi povestea preferata, ii poti canta un cantec de leagan pana ce acesta adoarme, te poti aseza langa el in pat pana cand va adormi, ii poti pune in muzica, dar nu foarte galagioasa.

Daca micutul tau se incapataneaza totusi sa nu adoarma incearca sa ii schimbi programyl de peste zi. Incearca sa il obosesti cat mai mult, sa ii canalizezi eforturile catre activitati care impun consumarea unei cantitati mai mari de energie. Cu toate acestea, nu exagera. Obosindu-l prea tare nu se va putea odihni suficient seara, fiind destul de agitat si suparat.
Fara comentarii

Lasa un comentariu