Bebelusul mofturos la mancare

Bebelusul mofturos la mancare

0
bebelus care mananca (www.eleanorboyle.com)

bebelus care mananca (www.eleanorboyle.com)Atunci cand ti-ai trecut deja bebelusul la etapele diversificarii este posibil sa te confrunti cu o problema destul de serioasa: cel mic va face mofturi la mancare.

Cu toate acestea, nu trebuie sa te plangi. Cu cat va creste in varsta, cu atat cel mic va deveni mai mofturos ca niciodata. Nu trebuie sa te sperii, cel mic doreste sa isi arate in acest fel gradul de independenta si de control asupra ta. Asa ca, nu dispera! Si in plus, pana si noua, adultilor, nu ne place absolut orice aliment existent in cartea de bucate.

De aceea, pentru a scapa de un asemenea viciu al bebelusului este indicat sa incerci sa ii oferi o varietate destul de larga de alimente, in acest fel avand de unde alege ceea ce ii place. In acest mod, nu va avea cum sa le respinga pe toate si va fi atras de unul dintre ele.

Chiar daca nu esti una dintre cele mai bune gospodine, va trebui sa incerci sa ii atragi atentia prin forma sau culoarea alimentului. De asemenea, ii poti sugera un anumit joc cu alimentele cu care sa va puteti antrena.

Atunci cand bebelusul refuza toate alimentele pe care i le oferi, cu siguranta nu ii este foarte foame. In cazul in care va dori sa manance, facandu-i-se foame, nu va mai sta pe ganduri si nu va mai respinge alimentul pe care i-l oferi. De aceea, nu te stresa. Incearca sa ii asiguri o gama destul de variata si sanatoasa de alimente in asa fel incat sa poti sta impacata cu ideea ca are tot ce ii trebuie. Cand i se va face foame, va sti sa ceara sau sa manance ceea ce i se ofera.

Daca bebelusul te refuza este posibil ca acesta sa treaca printr-o perioada in care nu are apetit. De aceea, nu trebuie sa il fortezi intrucat si noi, adultii, trecem prin aceleasi perioade. De asemenea, in cazul in care este bolnav este posibil sa i se modifice si apetitul. In cazul eruptiei dentare, mai mult ca sigur cel mic va respinge tot ceea ce ii oferi.

Nu putem nega nici faptul ca atunci cand este intrerupt de la ora de joaca, micutul va refuza sa manance, plangand atunci cand il vei aseza in scaunul de luat masa.

Iar in momentul prepararii mancarii nu trebuie sa uiti sa gusti alimentul. In cazul in care tie iti place gustul oferit de acesta, i-l poti oferi bebelusului. Insa, in cazul in care tie nu iti place nu il servi nici pe el pentru ca, indiferent de varsta, gusturile sunt identice.