Bebelusul seamana cu noi?

Bebelusul seamana cu noi?

0
parinte tata bebelus (http://image12.webshots.com)

parinte tata bebelus (http://image12.webshots.com)Numarul de gene mostenite de catre bebelus vor ajuta la modelarea aspectului sau fizic sau al temperamentului. Intr-un cuvant copilul va semana fie cu tatal, fie cu mama sa. Inca din momentul nasterii, atat mama, cat si tatal incep sa caute trasaturile comune lor sau anumite tendinte comportamentale.

Asa ca, veti putea auzi numai: „seamana cu mine”, „ba cu mine”. Atunci cand vei putea observa anumite trasaturi fizice comune cu ale tale, nu poti decat sa te simti mandru ca noul mostenitor iti va semana. Mai exista si situatii, destul de comune, atunci cand, chiar daca trasaturile apartin unuia dintre ei, celalalt sa spere ca bebelusul se va schimba in cel mai scurt timp.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Genele mostenite de la parinti trec dincolo de aspectul fizic, acestea putand ajuta la asemanarea personalitatii parinte copil. Asa pot mosteni capacitatea de a gati, de a conduce, de a invata.

Adesea putem descifra mult mai usor trasaturile de natura fizica a copilului nostru. Iata cateva elemente care demonstreaza cum influenteaza gena capacitatea de a mosteni anumite trasaturi fizice ale parintelui. De exemplu, daca mama are predominanta gena de ten deschis la culoare, iar tatal are o gena nedominanta de ten inchis, bebelusul va lua aspectul mamei, avand un ten deschis. Cu toate acestea, nepotii vostri pot mosteni exact contrariul. Asa este si cazul parului, nasului sua a altor trasaturi esentiale. Iar daca vei observa inadvertente in ceea ce priveste trasaturile celui mic, acesta neavand nici parul blond ca mama, nici brunet ca tatal, ci doar saten ori roscat, nu trebuie sa te sperii intrucat combinarea genelor poate provoca astfel de trasaturi, mai putin comune parintilor.

Trasaturile de natura psihica ale unui copil sunt de regula genetice. Studiile au aratat modul in care cel mic poate capata o anumita personalitate, tocmai ca urmare a combinarii genelor parintilor. Este si cazul gemenilor care, chiar crescuti departe unul de celalalt, se aseamana foarte mult atat fizic, cat si psihic. Astfel de asemanari pot trece pragul „ciudatului”, reusind ca bebelusul sa aiba aceleasi preferinte ca si parintele pentru gust, miros sau culoare.
Fara comentarii

Lasa un comentariu