Imparte grijile cu tati

Imparte grijile cu tati

Cu siguranta sunteti un cuplu unit si va iubiti enorm, dar este firesc sa te intrebi daca mai simti iubirea atunci cand esti extrem de obosit si privat de somn! Trebuie sa te asiguri ca te pui de acord cu partenerul tau asupra responsabilitatilor in ceea ce il priveste pe cel mic.

Exista sanse ca atat tu cat si partenerul tau sa aveti aceleasi griji. De aceea discutarea lor in avans va poate ajuta pe amandoi. Ganditi-va cum ati putea imparti datoriile, dupa ce vei ajunge acasa cu bebe, si faceti aceasta foarte calculat, luand-o de la scutece pana la hrana: Daca alaptezi, ti-ar fi mai usor daca partenerul te-ar ajuta, aducandu-ti-l pe cel mic? Sau te simti mai confortabil cu ideea de a-l lasa sa doarma, avand in vedere ca a doua zi merge la munca?

Daca cel mic este hranit cu biberonul, puteti face cu randul in timpul meselor de noapte. Daca nu veti reusi sa va puneti de acord inainte de-a ajunge cu bebe acasa, este bine de stiut ca orice discutie poate salva situatia, iar comunicarea poate avea loc oricand, cu sinceritate.

Ai grija de bebelus – Cu siguranta esti stresata… este primul copil, este atat de mic si pare atat de fragil, iar tu pari ca stii atat de putine lucruri. Retine ca este firesc sa nu detii controlul, cel putin la inceput. Multe spitale ofera un mic training proaspetelor mamici. Aceste sfaturi iti vor fi de ajutor in ingrijirea celui mic, si te vor face pe tine ca mama sa fii mai increzatoare.

In ceea ce priveste produsele pentru bebelusi, poti face propria ta cercetare. Ai grija sa te asiguri ca sursele sunt de incredere, iar informatiile sunt aprobate de catre specialistii avizati.

Pregatirea camerei – Poate fi amuzant sa aranjezi camera celui mic, dar compilarea mobilei poate ajunge sa fie coplesitoare de la un punct incolo.

Ce poti face: In aceste cazuri, mai mult decat oricand, deleaga! Nu poti face totul singura, de aceea te poti ocupa de lista principala a celor care trebuie facute si apoi roaga-ti familia sau prietenii sa te ajute cu implementarea. Ii poti delega partenerului tau pictarea peretilor sau aranjarea dulapului. Va fi greu sa renunti la control, dar te vei relaxa pe masura ce vei vedea ca te poti baza pe cei dragi.