Beneficiile drenajului limfatic la femeia gravida si proaspata mamica

Beneficiile drenajului limfatic la femeia gravida si proaspata mamica

beauty_face_massage

Picture 1 of 2

Corpul femeii gravide sufera modificari semnificative personale si extrem de rapide in timpul sarcinii. Din aceasta cauza circulatia sangelui si a limfei este suprasolicitata iar problemele venoase si limfatice sunt cele mai frecvente. Astfel de disfunctii circulatorii, nu sunt legate numai de cresterea in greutate. Ele sunt de asemenea cauza modificarilor hormonale datorate de progesteron, o crestere a volumului de sange si cresterea presiunii venoase din jumatatea inferioara a corpului. Printre cele mai comune simptome ale circulatiei proaste, amintim sindromul picioarelor umflate bine cunoscute femeii in general si mai ales de catre femeile gravide. Autor: Loredana Munteanu, kinetoterapeut

Atunci cand debitul limfatic este deficitar, organismul poate sa slabeasca si sa se intoxice cu propriile toxine , ceea ce poate cauza diverse probleme de sanatate: umflarea membrelor, imbatranire prematura, celulita, picioare grele, vergeturi.

In aceasta situatie, adresabilitatea drenajul limfatic poate fi una curativa, cat mai ales profilactica. Drenajul limfatic manual ajuta la prevenirea umflarii picioarelor, bratelor si fetei. Extrem de eficace in imbunatatirea circulatiei sangvine si limfatice, manevrele lui relaxeaza intregul corp si imbunatatesc somnul , previn retentia de apa, dreneaza picioarele edematiate. Combinat cu masajul de relaxare, beneficiile devin si mai spectaculoase.

Aceasta tehnica este extrem de eficienta si actioneaza asupra intregul sistem endocrin:
– calmeaza in caz de depresie, stres, insomnie;
– este un ajutor considerabil pentru gravida si mama obosita sau chiar epuizata de forte;
– dreneaza tesuturile in caz de edem, picioare grele;
– hidrateaza si tonifica pielea;
– ajuta la reducerea inflamatiei;
– contribuie la accelerarea si imbunatatirea procesului de cicatrizare post-operator;
– ajuta la mentinerea fermitatii tesuturilor;
– produce un efect benefic asupra bolilor de piele (acnee, psoriazis, etc).
– inaintea sezonului rece, drenajul limfatic ajuta la prevenirea racelii si gripei, prin intarirea sistemului imunitar si poate fi foarte util dupa o iarna grea;
– intareste sistemul respirator (alergii, sinuzite).

Aproape 40% din populatie, in special femeile, sufera de tulburari ale sistemului venos si limfatic. Si tu, o viitoare sau proaspata mamica, probabil faci parte din acest procent. De aceea nu ezita sa consulti specialistul incepind cu a 13 – a saptamina de sarcina sau la 8-10 saptamani post-partum. Drenajul limfatic este un masaj bland, foarte eficient si mai ales fara durere.

Loredana Munteanu
Kinetoterapeut
Specialist – Drenaj limfatic manual
– Traumatologie – Ortopedie

Cabinet: str. Toamnei, nr. 38, sect. 2, Bucuresti
Programari: tel: 0742 88 20 83