Cafeaua DALGONA: rețeta care a cucerit rețelele de socializare

În ultimele luni, cafeaua Dalgona (Dalgona Coffee sau Dalgona Milk) a luat cu asalt mediul online. A devenit băutura virală de pe rețelele de socializare TikTok și Instagram.

Ce este și cum se prepară

Această rețetă a devenit populară datorită unui actor sud-coreean, pe nume Jung Il-woo, care a băut acest tip de cafea într-un restaurant din China, Macao. După ce el a prezentat-o într-o emisiune tv, “Stars’ Top Recipe at Fun-Stauran”, rețeta s-a viralizat cu o viteză uimitoare pe YouTube, iar acum are și o pagină dedicată pe enciclopedia gratuită Wikipedia.

Dalgona Coffee este o cafea care se prepară pe bază de cafea instant, zahăr și apă fierbinte, lapte și care se mixează până se transformă într-o spumă densă și cremoasă.

Este o cafea spumoasă care se servește în pahare înalte, transparente, precum cele de Café Frappé. Dacă vi s-a făcut dor de vară și de frappe-urile grecești, puteți încerca această cafea Dalgona. Rețeta e destul de simplă, iar rezultatul este delicios.

Dalgona coffee, cea mai spumoasă și mai fină cafea.

Ingrediente:
2 linguri de cafea instant;

2 linguri de apă fierbinte;

2 linguri de zahăr;

250 ml de lapte fierbinte.

Mod de preparare

Într-un vas se amestecă zahărul și cafeaua instant, apoi se adaugă apa fierbinte și se amestecă din nou până se omogenizează toate ingredientele. Se mixează până se obține spuma cremoasă. Pe măsură ce mixezi, spuma va crește în volum. Se adaugă laptele într-un pahar transparent, iar deasupra se adaugă spuma.

Putem servi cu lapte rece sau cald, cu sau fără cuburi de gheață, iar pentru decor putem presăra puțin ness.

Foto Pixabay

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare