Cand sa vorbim despre sex cu copilul?

Cand sa vorbim despre sex cu copilul?

mama si copilul (www.therebelution.com)

mama si copilul (www.therebelution.com)Inceperea vietii sexuale este un proces fiziologic in viata fiecaruia. Cu toate acestea, cade in sarcina parintilor sa discute cu copiii despre sex. Dar care este perioada optima pentru a avea o astfel de discutie?

Medicii sunt de parere ca ar trebui sa vorbim cu copilul despre sex atunci cand il vedem pregatit din punct de vedere emotional. De asemenea, furnizarea unor astfel de informatii este destul de pretioasa intrucat copiii aflati in preajma pubertatii devin extrem de vulnerabili in fata necunoscutelor sexuale.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate acestea, nu toti parintii se simt pregatiti sa discute cu copilul lor despre sex. Unora pentru ca le este rusine, iar altora pentru ca isi considera copilul inca nepregatit pentru o asemenea discutie.

Nici copilului aflat in adolescenta, destul de curios, de altfel, nu ii place sa isi chestioneze parintii despre astfel de probleme, mai ales ca un astfel de subiect a fost interzis in urma cu ceva vreme.

Potrivit unui studiu de piata realizat in anul 2000, multi parinti erau de parere ca profesorii ar trebui sa joace un rol important pana si la acordarea unor astfel de informatii. Din acel moment si pana astazi s-a creat o evolutie constanta ceea ce a condus la o mai larga deschidere a parintilor cu privire la initierea unor astfel de subiecte cu copiii lor.

Asadar, varsta la care poti incepe sa ai o discutie despre sex cu copilul tau variaza in functie de dezvoltarea acestuia. In cazul in care il vei considera pregatit poti initia o astfel de discutie cu el chiar si la 10-11 anisori. Insa, psihologii sunt de parere ca discutiile despre sex cu copilul ar trebui sa se produca cu foarte putin timp inainte de a intra intr-o alta perioada a vietii – pubertatea. In cazul in care vrei sa discuti cu fata ta despre sex o poti face, potrivit lor, inca de la 10-11 anisori, iar cu baiatul incepand cu varsta de 12-13 ani intrucat trecerea spre maturitate este mai lenta in cazul baietilor.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu