Cand scapam de suzeta?

Cand scapam de suzeta?

0
bebelus cu suzeta (www.a1.ro)

bebelus cu suzeta (www.a1.ro)Chiar daca suzeta pare sa fie un adevarat trend in materie de “ce se poarta” la bebelusi, specialistii te indruma sa scapi cat mai repede de acest obicei intrucat poate fi daunator pentru sanatatea copilului.

In primele doua luni de viata copilul inca nu este atat de constient de ceea ce il inconjoara si mai ales nu va recunoaste caracteristicile suzetei. De aceea, vei putea sa il dezveti destul de usor, inlocuind-o cu ceva mult mai atractiv si colorat. Cu toate acestea, cel mic se va napusti probabil catre unul dintre degete sau catre coada animalutului preferat.

Incepand cu varsta de trei luni de zile, bebelusul va recunoaste forma si mai ales intrebuintarea suzetei. De aceea, iti va fi destul de greu sa incerci sa il dezveti. In schimb, insa, daca vei opta sa mergi la serviciu este uneori indicat sa il lasi sa isi faca un astfel de moft intrucat va asocia suzeta cu sanul mamei, devenind astfel mai linistit in lipsa ta.

Inca de la sase luni de viata bebelusul identifica in suzeta o anumita stare de siguranta. De aceea, nu va fi de niciun chip sa renunte. La aceasta varsta cel mic va reusi sa isi calmeze starea de anxietate si de suparare pe care o are prin suptul suzetei.

Si nu mai are sens sa iti mai aducem aminte de eruptiile dentare. In tot acest timp, bebelusul vede in suzeta un adevarat aliat pentru calmarea durerilor dentare.

Asa ca, in cazul in care nu ai reusit sa il dezveti de un astfel de obicei inca de la cele mai fragede varste, cu greu vei mai reusi sa ii intrerupi contactul cu suzeta, devenindu-i pentru o perioada destul de lunga de timp un adevarat aliat, la care nu va dori sa renunte indiferent de ceea ce ii oferi, fie si o jucarie pe care si-o doreste cu atata ardoare.