Cand scolarul are nevoie de ajutor la teme

Cand scolarul are nevoie de ajutor la teme

0

Unii copii nu au nevoie de ajutor in procesul de invatare, iar altii au nevoie de cineva care sa-i ajute la teme in fiecare zi. Cum stim cand un copil are nevoie sa fie sustinut, precum si modul in care trebuie sa-l ajutam?

Arata-i copilului cum sa invete in mod corespunzator
Atuncii cand copiii iau note proaste, unii parinti decid ca de acum incolo trebuie sa invete impreuna. Aceasta nu este cea mai buna metoda. Trebuie sa-l lasi pe cel mic sa-si faca singur temele, oferindu-i toate conditiile necesare si verificandu-i in mod constant evolutia.

Evaluarile slabe apar adesea din cauza lipsei de concentrare a copilului atunci cand trebuie sa se pregateasca pentru scoala. Daca intrebi un parinte unde ar trebui sa-si faca temele cel mic, raspunsul va fi la biroul de la el din camera. Cu toate acestea, de multe ori, copiii prefera sa invete in sufragerie, atunci cand televizorul sau calculatorul sunt pornite. Or in aceste conditii, este dificil pentru copil sa se concentreze asupra textului sau sa inteleaga cerintele unui exercitiu.
De aceea, parintii trebuie sa fie siguri, in primul rand, ca cel mic isi face temele in cel mai potrivit locul pentru studiu – biroul. Nu uitati sa eliminati de pe birou acele lucruri care pot sa distraga atentia.

Cand si cum un copil ar trebui sa-si faca temele
Aici, de asemenea, problema nu este atat de simplu. Multi parinti au pretentia ca cel mic sa-si faca temele imediat ce vine de la scoala, uitand ca are si el dreptul sa fie obosit si ca trebuie sa se odihneasca. Lectiile nu ar trebui sa se faca dupa o masa copioasa. Pe de alta parte, seara tarziu, de asemenea, nu este un moment bun pentru a invata. Dupa-amiaza este cel mai bun moment, dar in casa trebuie sa fie liniste la momentul respectiv. In cazul in care copilul se obisnuieste mai greu cu ideea ca trebuie sa-si faca temele, recomandarea este sa inceapa cu elemente mai usoare, care nu-i ridica probleme. Daca el oboseste usor, este mai bine sa inceapa sa invete de la subiectul cel mai dificil.