Cand se poate juca copilul cu creioanele?

Cand se poate juca copilul cu creioanele?

0
creioane

copil-coloreaza

Picture 1 of 2

Teama de a nu se rani ii determina pe multi parinti sa ascunda creioanele din preajma copilului. Cu toate acestea, va veni o vreme in care copilul va renunta la jucariile clasice de dragul creioanelor colorate.

In realitate, jocul copilului cu creionele nu reprezinta altceva decat o modalitate de a-si valorifica simtul creativ, artistic pe care il are. Chiar si asa, jocul cu creioanele se va face respectand regulile de varsta care sa il tina in siguranta.

Pana la varsta de un anisor, copilul nu este apt sa se joace cu creioanele intrucat acesta nu va reusi sa detina un control asupra lor in asa fel incat sa nu se raneasca.

Incepand cu varsta de 15 luni copilul va incerca  sa te imite pe tine atunci cand scrii si ii va face o deosebita placere sa deseneze si sa coloreze. Cu toate ca inca nu stie cum sa tina corect in mana un creion, acesta va incerca sa te imite. De aceea, specialistii recomanda ca parintii sa le fie primul exemplu in modul de tinere al creionului in manuta.

Dupa varsta de doi anisori, copilul va renunta complet la jucariile de tip zornaitori pentru a le inlocui cu cateva minute sau chiar mai mult de colorat. Va sta cuminte asezat la o masuta, loc in care va reusi sa mazgaleasca si sa coloreze ceea ce doreste.

Incepand cu varsta de trei anisori, copilul va reusi sa coloreze diferite picturi, cercuri, patrate. Va cunoaste cum anume sa tina creionul in mana si va sti sa se fereasca de el pentru a nu se rani.

Riscul ranirii cu creioanele de colorat este destul de mare. Fie ca le introduce in gurita, fie in ochi – totul reprezinta un pericol destul de mare pentru a nu se rani. De aceea, pana la varsta de doi-trei anisori este indicat sa ii cumperi creioane cerate, cu varf gros in asa fel incat sa il fereasca de eventualele accidente in cazul in care s-ar ivi.

 

Foto: http://www.casutacopiilor.info / http://blog.proges.ro