Primul manual de alimentatie pentru elevi

Primul manual de alimentatie pentru elevi

0
copii

copii2

Picture 1 of 2

„Cum sa ne hranim sanatos?” reprezinta primul manual de alimentatie pe care elevii il vor invata incepand cu clasa a IV-a.

Incepand cu acest an, fiecare scolar va cunoaste care sunt cele mai importante reguli de alimentatie ce se regasesc in manualul „Cum sa ne hranim sanatos?”ce va fi predat elevilor de clasa a IV-a, potrivit programei scolare.

Doctorul Lygia Alexandrescu, autorul manualului, este de parere ca educatia alimentara a copilului trebuie sa porneasca acasa si sa se continue pe bancile scolii. In manualul sau, Dr. Lygia Alexandrescu incearca sa stabileasca cateva reguli de baza pe care elevii sa si le poata insusi, ferindu-se astfel de alimentatia dezechilibrata sau alte obiceiuri nesanatoase care sa le puna viata sa sanatatea in pericol, devenind suferinzi de obezitate, boli cardiovasculare, hipertensiune sau diabet.

Manualul „Cum sa ne hranim sanatos”este avizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, fiind aparut la editura Aramis. Acesta cuprinde patru capitole importante: Stil de viaţă sănătos, Nutrienţi speciali, Piramida alimentară explicată, Etichetele alimentelor, fiind trecut la rubrica cursuri optionale in cadrul clasei a IV-a.

Foto: http://www.libertatea.ro / http://www.terapii-alternative.com