Care sunt riscurile unei nasteri prin cezariana pentru copil

Care sunt riscurile unei nasteri prin cezariana pentru copil

0

Cezariana reprezinta o operatie chirurgicala majora la care apeleaza foarte multe femei din tara noastra. Desi este considerata o procedura chirurgicala foarte sigura nu este lipsita de anumite riscuri, atat pentru mama, cat si pentru copil. In continuare voi vorbi despre riscurile unei nasteri prin cezariana pentru copil.

Nasterea prematura

Atunci cand nastera prin cezariana este cea mai buna solutie pentru mama si copil si se cunoaste acest lucru din timp, medicul ginecolog, de cele mai multe ori, programeaza operatia prin saptamanile 38-39 de sarcina. O face atat de devreme pentru a evita declansarea travaliului. Este important ca datele sa fie foarte corect estimate sau sa se ia o proba din lichidul amniotic pentru a fi testata maturitatea plamanilor fatului. Nasterea unui copil prematur in urma unei operatii prin cezariana poate determina probleme respiratorii si greutate mica la nastere.

Probleme respiratorii

Copii nascuti prin cezariana au un risc mai mare de a dezvolta o problema respiratorie minora numita tahipnee tranzitorie, o suferinta caracterizata printr-o frecventa respiratorie anormal de rapida, in primele cateva zile dupa nastere. Acest lucru poate insemna o prelungire a spitalizarii mamei si copilului.

Leziuni fetale

Desi accidentale, in timpul operatiei de cezariana pot aparea leziuni accidentale ale copilului.

sursa foto: smhcs.org, examiner.com si healthmad.com

Articole similare