Cat de eficiente sunt exercitiile Kegel?

Cat de eficiente sunt exercitiile Kegel?

0
exercitii (www.healthcaretips.co.uk)

exercitii (www.healthcaretips.co.uk)De cate ori o femeie are orgasm, muschii ei pelvieni se contracta. Exista o serie de exercitii care pot fi folosite pentru a intari acesti muschi care controleaza si functia vezicii.

Este vorba despre celebrele exercitii Kegel. Datorita faptului ca acest tip de activitate a imbunatatit viata sexuala a femeilor tinere si a celor cu incontinenta urinara, cercetatorii brazilieni au crezut ca exercitiile ar putea fi eficiente si in cazul femeilor mai batrane.

Ca urmare a studiilor efectuate, savantii au descoperit ca aceste exercitii nu sunt atat de eficiente cat au crezut la inceput. 32 de femei aflate la post-menopauza au urmat un regim strict de Kegels timp de 3 luni.

De doua ori pe saptamana, acestea exersau la clinica, impreuna cu o specialista si continuau exercitiile acasa, de 3 ori pe saptamana. La sfarsitul celor 3 luni, cercetatorii de la Universitatea din Sao Paulo au masurat capacitatea musculaturii pelvine.

44% din femei au raportat ca sufera de anxietate inainte de experiment. Dupa finalizarea acestuia, doar 22% din subiecti mai aveau aceasta problema. Cu toate astea, exercitiile nu au imbunatatit viata sexuala a participantelor.

Expertii nu au fost surprinsi de descoperiri si au declarat ca exercitiile nu au fost eficiente pentru ca, de unele singure, ele nu pot elimina cauza insatisfactiei sexuale, relateaza modista.ro.

“Disfunctia sexuala este foarte complexa in cazul femeilor: este psihologica, fiziologica si relationala. Chiar daca vaginul femeii este in regula, din punct de vedere anatomic, ea poate sa aiba o viata sexuala oribila” a declarat Leah Millheiser, doctor si director al Female Sexual Medicine Program de la Universitatea Sanford.

Specialista crede ca inainte ca femeile sa inceapa sa faca exercitii Kegel, ele trebuie sa-si rezolve problemele de alta natura. Mai mult, ea a precizat ca menopauza afecteaza intr-un mod dramatic sexualitatea feminina.

Lubrifierea, excitarea si raspunsul sexual nu depind numai de mental ci si de hormoni. Niciuna din femeile implicate in studiu nu urmau terapie hormonala”, a declarat specialista.

Exercitiile Kegel le sunt recomandate in special femeilor care au nascut de curand si care simt ca vaginul lor s-a largit. Ele sunt indicate si pentru femeile care au probleme cu continenta urinara si care au probleme de sensibilitate in zona genitala.

Chiar daca aceste exercitii iti pot imbunatati viata intima, ele nu sunt raspunsul la toate disfunctiile sexuale.