Cand trebuie sa iti incalti copilul pentru prima data

Vitrinele ne fura privirile cu o varietate de modele de incaltaminte pentru micutii nostri. Totusi, alegerea acestora este diferita in cazul bebelusilor sau copiilor mici.

Chiar daca le poti pune pe picioare fara vâlva, poate fi dificil sa-ti dai seama daca au de fapt dimensiunea potrivita.

Un bebelus sau un copil mic nu poate folosi cuvintele pentru a-ti spune daca nu se simte confortabil cu ce il incalti.

Este foarte important sa gasesti pantofi care sa se potriveasca corect atunci când invata sa mearga. Altfel, ar putea sa se impiedice mai mult si sa dureze mai mult timp pana isi va dezvolta aceasta abilitate.

 

Când sa cumparati primii pantofi de mers pentru bebelusi

Puteti amâna achizitionarea pantofiorilor. Este recomandat sa ii incaltati abia dupa ce incep sa mearga, de obicei intre 10 si 18 luni.

Daca totusi le vei cumpara incaltari inainte tine cont de faptul ca acestia sunt doar de design. Copilul tau va invata sa mearga bine doar atunci cand este descult. Acest lucru se datoreaza faptului ca pantofii ingreuneaza desprinderea de pe sol, iar fara ei va invata sa se echilibreze.

Pentru primele doua perechi, mergeti la un magazin de incaltaminte pentru copii, unde puteti gasi personal instruit, care stie cum sa masoare lungimea si latimea piciorului copilului. Este recomandat sa ii achizitionati dupa-amiaza, deoarece picioarele micutilor se umfla de obicei in timpul zilei.

De ce este important sa alegeti dimensiunea potrivita

Marimea potrivita este foarte importanta din doua motive.

Primul se refera la dezvoltarea fizica. In primii cinci ani de viata ai copilului tau, picioarele se dezvolta inca. Sunt in mare parte cartilaj si formeaza densitatea osoasa. Trebuie sa incurajati miscarea naturala si sa permiteti copiilor sa aiba cât mai mult spatiu posibil, precum si capacitatea de a misca degetele de la picioare. Restrictionarea piciorului unui copil poate duce la formarea necorespunzatoare a piciorului.

Al doilea motiv este performanta. Copiilor mici le place sa alerge afara, dar daca pantofii lor sunt prea mari, s-ar putea sa se impiedice si sa se raneasca. Daca pantofii sunt prea mici, ar putea provoca durere – iar copiii mici nu va pot comunica inca acest lucru.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare