Cat de mult te pot ingrasa pilulele contraceptive?

Cat de mult te pot ingrasa pilulele contraceptive?

0
pilule

pilule-2

Picture 1 of 2

Peste 85 de milioane de femei folosesc ca metoda de protectie impotriva sarcinilor nedorite pilulele contraceptive.

Cu toate acestea, exista si multe femei neincrezatoare care considera ca pilulele contraceptive te pot ingrasa destul de mult. Intr-adevar, in trecut acestea contineau un dozaj hormonal foarte mare, fapt care putea determina ingrasarea. Doza de estrogen, dar si cea de progesteron favorizeaza retentia apei in organism si stimularea poftei de mancare.

Tocmai de aceea, pentru a preveni un asemenea efect al pilulelor se recomanda ca administrarea lor sa se faca doar cu recomandarea medicului specialist, acesta fiind capabil sa analizeze modul in care organismul femeii ar putea raspunde la administrarea unui astfel de tratament contraceptiv. Mai inainte de a-i fi recomandat un anumit tip de anticonceptionale femeia va realiza un set de analize necesare pentru stabilirea dozajului hormonal.

Chiar daca exista un adevarat mit din care rezulta ca pilulele contraceptive te pot ingrasa, in ultima perioada eforturile cercetatorilor au reusit sa il darame. S-a reusit sa se descopere anumite contraceptive care reduc retentia de apa si care au chiar un adevarat efect diuretic, lucru favorizator pentru silueta.

Citeste mai mult pe mamicamea.ro.