Cat de periculoasa este gripa la scolari

Cat de periculoasa este gripa la scolari

0

gripa

Picture 1 of 2

Gripa este o infectie respiratorie virala care afecteaza caile respiratorii, extrem de frecventa in sezonul rece al anului iar din pacate copiii sunt mai predispusi la raceli si gripe mai mult ca oricand.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In general, gripa se transmite prin stranuturile si accesele de tuse ale unei persoane infectate. Infectia incepe prin inflamatia cailor respiratorii superioare: nas si gat. Spre deosebire de o simpla raceala, gripa este o afectiune mai grava, foarte contagioasa si care, netratata corespunzator, poate pune in pericol viata copiilor.

In cazul in care gripa nu este tratata la timp aceasta poate degenera in bronsite, pneumonii si chiar insuficiente respiratorii. In cazul complicatiilor pot aparea: semne de miocardita, in cazurile severe ajungandu-se la meningoencefalita.

In sezonul rece infectiile gripale sunt cele mai frecvente si este aproape imposibil de evitat contactarea lor. De aceea, in cazul in care copilul tau prezinta urmatoarele simptome, este indicat sa te prezinti cu el la doctor: febra, frisoane, lacrimare, dureri de cap, dureri musculare si de articulatii, dureri de gat, lipsa poftei de mancare, tuse uscata, stranut, scurgeri nazale, oboseala, somnolenta.

Remediile naturiste, recomandate si de catre medic sunt: baile fierbinti, ceaiurile calde si consumul de fructe ce contin vitamia C.

Foto: www.ghidul-parintilor.ro / www.copilul.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu