Cat de periculoase pot fi cremele de protectie solara?

Cat de periculoase pot fi cremele de protectie solara?

0
bebelus pe litoral (www.litoral.cugetliber.ro)

bebelus pe litoral (www.litoral.cugetliber.ro)Stirile amenintatoare cu privire la radiatiile ultraviolete ale soarelui ne determina sa achizitionam creme de protectie solara pentru copiii nostri fara a le cunoaste proprietatile.

Cu toate acestea, multe dintre ele raman destul de periculoase, putand cauza chiar ele afectiuni dintre cele mai grave.

Potrivit specialistilor nu se poate explica de ce pe masura ce le folosim tot se ajunge la imbonaviri ale pielii si chiar la cancer. In timp ce unii sunt de parere ca soarele este singurul vinovat, altii considera cremele de protectie solara periculoase pentru sanatatea copilului si a adultului.

Asa ca, potrivit unor studii realizate de catre specialisti aceste creme de protectie solara nu te ajuta foarte mult, ba din contra pot deveni chiar ele cauza aparitiei cancerului de piele. Cremele de protectie solara achizitionate din locuri a caror destinatie nu se potriveste comercializarii lor ataca AND-ul celulelor sanatoase din organism, modificandu-le in celule canceroase.

Nu putem nega nici faptul ca acestea, ca orice alt produs cu un termen de valabilitate mai mare contin conservanti, coloranti sau diverse parfumuri care sunt absorbite destul de usor de organism, dereglandu-l din punct de vedere hormonal.

Environmental Working Group avertizeaza asupra pericolului evident al cremelor de protectie solara, analizand de-a lungul timpului peste 100 astfel de creme si lotiuni. De aceea, ONG-ul american sugereaza evitarea contactului direct cu razele soarelui in intervalul orar 11.00-16.00, dar si acoperirea pielei cu haine subtiri, de culoare deschisa si portul de palarii la nivelul capului. Nici alimentatia nu trebuie neglijata – nu va trebui sa lipseasca din consumul zilnic multe fructe si legume proaspete capabile sa ofere antioxidanti naturali care sa ii asigure organismului protectie solara, fara a mai fi nevoie sa se foloseasca cremele de protectie solara.